Jasna poruka

SNSD: Nećemo dozvoliti da poskupljenje javnog prevoza dočeka Banjalučane

  • Извор: АТВ
  • 30.04.2022. 09:38

Nećemo dozvoliti da poskupljenje javnog prevoza dočeka građane Banjaluke, jasno su poručili iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Klub odbornika SNSD-a u Skuštini grada navodi da gradonačelnik ima najveći budžet u istoriji Banjaluke te da može subvencionisati poskupljenje voznih karata.

„Gradonačelnik Draško Stanivuković ima najveći budžet u istoriji Grada i u njemu prostora da subvencioniše navedeno poskupljenje. Dužan je da prevoznicima isplati kako njihovo poslovanje ne bi bilo dovedeno u pitanje“, kažu u SNSD-u.

Oni navode da ni u jednom gradu i opštini u Republici Srpskoj nije došlo do poskupljenja karata javnog prevoza.

„Nećemo dozvoliti da se to desi ni Banjalučanima. Кlub odbornika SNSD-a poziva gradonačelnika da predloži na koji način i sa kojih stavki u budžetu može da se izvrši realokacija Ne preko leđa građana“, poruka je GO SNSD-a Banjaluka.

Prevoznici su juče održali protest ispred Gradske uprave Banjaluka najavljujući rigoroznije mjere ako se u Skupštini grada ne bude razmatralo poskupljenje karata za 25 odsto. Ova tačka nije se našla na dnevnom redu Skupštine koja je održana u četvrtak.

Prodaja mjesečnih karata, po starim cijenama, počela je juče i trajaće do 10. maja.