Mjesna zajednica na području Banjaluke

Karanovac: Puno problema a rješenja nema

  • Извор: АТВ
  • 14.05.2022. 19:30

Ogromna mjesna zajednica sa još većim problemima. Nerješeni putevi, voda, struja i rasvjeta samo su neki od gorućih problema sa kojima mještani Karanovca muku muče svaki dan. Smeće se odvozi samo dva puta sedmično što nije dovoljno na broj kontejnera, a odvoz smeća uredno se plaća. Do nadležnih u Gradskoj upravi, je teško doći, kažu u ovoj mjesnoj zajednici. Od kada je formiran novi savjet niko se nije ni najavio da bi došao.

“Gradskoj upravi koja nas definitivno ignoriše, znači ne znam šta se dešava i volio bi da mi neko da objašnjenje šta se dešava, zašto se ništa ne radi i zašto ne odgovaraju na naše dopise”, Dražan Vukojević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Karanovac

Pored neurednih ulica i puteva, u 21. vijeku Dariu Teoniću i njegovim komšijama, problem je voda. Kaže, muka je to velika. Lijepo je poručuju da se grade parkovi i izletišta ali prioriteti se moraju znati. 

“Dosta domaćinstava nema vodu, Jagare, Ducipolje pa ima sigurno nekih 20-30 kuća koji nemaju vodu”, kaže mještanin Dario Teonić.

“Evo ja tu živim na krivini kod mosta ovdje djeca prolaze u školu nema trotoara auto kad izleti iz krivine, pošto se udesi često dešavaju, udarilo je dvije curice, jednu je bacilo ispod kola jednu preko, postavljen je radar on je smanjio hvala Bogu ali opet nam treba 90 metara trotoara nekog”, priča Zoran Račić.

Ništa bolje nije ni đacima, kažu mještani. Kad je kiša autobus dočekaju mokri.

Jedan od osnovnih problema je što nema adekvatno izgrađenih autobuskih stajališta, pa djeca autobus za školu čekaju na improvizovanim stajalištima pored kontejnera za smeće.

Iz Gradske uprave kažu da su posljednjih godina uložena značajna sredstva u ovu mjesnu zajednicu. Sve pravdaju manjkom zahtjeva od savjeta mjesne zajednice. 

“Napominjeno da Gradska uprava zahtjeve građana dobija od strane Savjeta MZ. Кako su isti nedavno formirani, vrlo malo zahtjeva je stiglo od njih posebno u periodu usvajanja budžeta Grada, kada je budžet planiran uglavnom prema zahtjevima i inicijativama grupa građana i pojedinaca”, saopštili su iz Gradske uprave Banjaluka.

Puno se obećalo, a malo uradilo, poručuju mještani. Prethodni Savjet mjesne zajednice takođe je slao dopise,  kažu, ali ni oni odgovore nisu dobijali. 

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.