Дом здравља

Како ће радити амбуланте у Бањалуци након хакерског напада

  • Извор: СРНА
  • 02.01.2024. 16:37

Дом здравља Бањалука предузео је хитне мјере како би омогућио рад својим службама након хакерског напада на Интегрисани здравствени информациони систем (ИЗИС), те ће током радних дана све службе, центри и одјељења, као и амбуланте породичне медицине на подручју Бањалуке радити као и до сада.

Менаџмент Дома здравља је у сталној консултацији и контакту са одговорним радницима Фонда здравственог осигурања Републике Српске и изналазе најбоља практична рјешења, саопштено је из бањалучког Дома здравља.

У саопштењу је наглашено да ће редукција рада бити извршена од сутра у седам теренских лабораторија.

"До даљег ће радити само Централна лабораторија на локалитету Поликлиника, лабораторија на локалитету Центар-Борик и лабораторија у Служби хитне медицинске помоћи. Пацијенти који припадају теренским лабораторијама биће примани по распореду рада у наведене лабораторије", појаснили су из Дома здравља Бањалука.


Бањалука се гуши у смогу

Бањалука се гуши у смогу

У саопштењу је наведено да школске стоматолошке амбуланте настављају са радом у првој смјени од 7.00 до 14.00 часова, изузев амбуланте у оквиру Основне школе Десанка Максимовић у Драгочају.

Из Дома здравља напоменули су да су обезбиједили довољну количину папирних образаца - рецепата, упутница, налаза и мишљења, који ће бити дистрибуисани према амбулантама‚

"Фонд здравственог осигурања Републике Српске је Дому здравља Бањалука уступио базу података о свим прописаним лијековима у девет мјесеци 2023. године по тимовима породичне медицине, педијатрима и гинеколозима како би ординирајући љекари имали на увид све податке о потребним и прописиваним лијековима за све пацијенте", наглашено је у саопштењу.

Из Фонда здравственог осигурања Републике Српске јуче је саопштено да је ИЗИС претрпио хакерски напад, због чега је у њему онемогућен рад, али да здравствене установе могу да примају пацијенте.


Бањалучанину жена прокоцкала 82.000 КМ

Бањалучанину жена прокоцкала 82.000 КМ

Стручне службе Фонда здравственог осигурања, заједно са партнерима који у пракси спроводе ИЗИС, раде на отклањању овог проблема, а о хакерском нападу обавијештено је и Министарство унутрашњих послова Српске, односно Управа криминалистичке полиције, Јединица за високотехнолошки криминалитет.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм