Potreban kompromis

Ilić: Rat Stanivukovića i prevoznika nije dobra stvar

  • Извор: АТВ
  • 11.03.2022. 14:28

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Mladen Ilić konstatovao je da treba tražiti neko rješenje ili kompromis kada su u pitanju problemi prevoznika, ali da se treba izbjeći podizanje cijena karata gradskog prevoza.

On ističe da rat između gradonačelnika Draška Stanivukovića i gradskih prevoznika traje već dugo, te da ubrzo treba naći konstruktivno rješenje.

„Vidi se da je ovo ozbiljan problem. Dobio sam informacije da će prevoznici i narednih dana ići sa ovakvim potezima, čak i dužim stajanjima i remećenjem saobraćaja. Tenzije treba smanjiti i situaciju smiriti, te da se priča o tome kako naći neko rješenje“, kaže Ilić.

Dodaje da prevoznici imaju pravo tražiti sastanak i sa gradonačelnikom ali i sa predsjednikom Skupštine, te da prijetnje nisu rješenje.

„Gradonačelnik je izrekao određene prijetnje, što nije dobro. Treba se ići u smjeru rješavanja problema ali na neki mirniji način. Ni ja nisam za povećanje cijena karata, ali mislim da im trebamo pomoći sa dodatnim subvencijama kako bismo se svi pokušali izvući iz ovog problema“, navodi Ilić.

Ilić je kazao i da je gradonačenik obećavao neke stvari koje nije mogao da ispuni, te da prvo treba da razmisli prioje nego se upusti u takve stvari.


Тагови: