Спријечили жену да скочи са моста

Херојски чин бањалучких полицајаца

  • Извор: АТВ
  • 02.10.2024. 18:02

Полиција је још једном показала херојство на дјелу. Овај пут припадници станице за интервенције ПУ Бањалука. Добили су пријаву да је након насиља у породици, жена истрчала из стана, пријетећи да ће скочити са моста. Одмах су кренули да је траже и спријече оно најгоре. Затекли су је на мосту „Венеција“. Бројни грађани су се већ окупили и покушавали да је уразуме. Ипак, полиција је то и успјела да уради.

- Видјели смо окупљене грађане. Лице које је било растресено и хистерично, је почело још више да вришти, да се баца, поново је кренула преко ограде, пребацила је ногу преко ограде, затим смо је без размишљања ухватили за ноге о руке и успјели да је отргнемо од ограде и да је вратимо на безбједно - прича Срђан Пејић, полицајац.

Све је, кажу полицајци, трајало 10-ак минута, али чинило се као вјечност. Сама потрага за женом трајала је око сат времена, свима је лакнуло када су је нашли, а посебно када су је склонили на безбједно. 

- Наша реакција била је брза, одмах смо истрчали из возила, упутили се према госпођи, да је спасимо, ухватили смо је за ноге и руке и повукли на сигурну подлогу. Нисмо размишљали о посљедицама, само нам је било битно да спасимо живот, да буде жива и здрава - прича Драже Кајтез, полицајац. 

На себе нису мислили. Адреналин их је, кажу, носио и осјећај да треба да поступе баш онако како њихова професија налаже. 

- Ми када смо кренули, нисмо размишљали, поскидали смо опасаче, били смо спремни скочити у Врбас како бисмо спасили млад живот. Ово јесте за мене прави полицијски посао, а и мимо тога, ово је дужност сваког нормалног човјека да помогне другом у невољи - наглашава Никола Станојевић, полицајац.

- Страх у тим моментима постоји, одреаговали смо најбоље што смо могли, остају размишљања да се могло десити нешто лоше. Драго ми је што у таквом свјетлу представљамо наш посао и зато смо овдје и радимо као полицајци - јасна је Никола Ковачевић, полицајац.

Захваљујући овом херојском чину полиције али и грађанима који су притекли у помоћ, избјегнута је трагедија.

Жену је одвезла Хитна, указана јој је помоћ и у добром је стању. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм