Banjaluka

Haos u banjalučkoj Gradskoj upravi, Stanivuković u zgradu uveo svoje pristalice

  • Извор: АТВ
  • 27.06.2023. 19:29

Ni prijetnje, ni ucjene nisu pomogle gradonačelniku Banjaluke da protestuje onako kako je zamislio.

Ispred Gradske uprave na njegov poziv, odazvala se nekolicina radnika gradskih preduzeća. I oni koji su došli, morali su, o čemu svjedoče i viber prepiske. 

To je naljutilo Stanivukovića pa je poveo pristalice u zgradu. Tamo su galamili, zviždali, ometali zaposlene i bili prijetnja bezbjednosti. Zbog toga je odgođena sjednica Gradske skupštine. Gradonačelnik je bio vidno ljut zbog malo okupljenih pa je bijes iskalio tako što je počeo da prijeti. Bez plata će ostati odbornici i predsjednik Gradske skupštine koga planira da izbaci iz zgrade. 

Stanivukoviću propao protest - Ucjenjivao radnike, pa okupljene uveo u Gradsku upravu

Stanivukoviću propao protest - Ucjenjivao radnike, pa okupljene uveo u Gradsku upravu

„Odbornici neće od danas dobijati plate, nema plata, ovdje sam poptpisao i dva tri akta, odbornici žao mi je, ko god ne radi nema plate. Predsjednik Skupštine nema platu od danas. Po prvi put sam donio odluku. Ni njegov kabinet neće biti ovdje, tjeram ga iz zgrade, ne radi svoj posao, svako ko ne radi neće biti u ovoj zgradi“, rekao je Stanivuković.

Na odgovor nije dugo čekao. 

„ja u to ne mogu prvo da povjerujem, da je čovjek sposoban da takvu vrstu posla negdje uradi a i ako to bude uradio, ja to sigurno neću spriječavati. Ako je to njegov način borbe, ja ću to prepustiti vrlo rado, što se mene tiče, od 8 sati ujutro do 16 ću biti na poslu“, rekao je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Danas je konačno trebalo da se riješi pitanje Akvane. Tako bi bilo da gradonačelnik nije upao sa pristalicama u objekat i napravio totalni haos. 

Odbornik Dragoslav Topić napadnut u Gradskoj upravi

Odbornik Dragoslav Topić napadnut u Gradskoj upravi

U tom haosu napadnut je i odbornik Dragoslav Topić. 

„Nažalost, gradonačelnik iz njemu poznatih razloga je odlučio da uvede na pauzi skupštinskog zasjedanja građane u Gradsku upravu i desilo se ovo što se desilo, jednostavno onemogućen nam je bio rad za nastavak sjednice. I evo, htjeli smo zajedno sa direktorom da razjasnimo te stvari, donesemo odluke koje ne bi bile na štetu ni samog preduzeća ni radnika Akvane“, rekao je Dragoslav Topić, odbornik SNSD-a.

Ali bi, izgleda, bile ne štetu gradonačelnika jer ako se riješi Akvana, onda propada njegov raniji plan da se na tom zemljištu pravi stambeni kompleks. 

Đajić: Današnji protest pokazao da je Stanivuković izgubio podršku građana

Đajić: Današnji protest pokazao da je Stanivuković izgubio podršku građana

„Njemu danas nije bio cilj da se održi sjednica, zato što je shvatio da ćemo riješiti probleme i time spriječiti da on realizuje svoj plan koji se zove 'Futur 2'. I sve to kako bi prošao rok koji je nametnut Skupštini grada, to je 30.06. kako bi se riješilo pitanje Akvane“, kaže Ninković.

I to je, izgleda, pravi razlog zašto je Stanivuković danas ovako podivljao i napravio totalni haos u Gradskoj upravi. I nije gotovo, jer najavljuje nove proteste. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)