Замјеник предсједника Градског одбора СДС-а

Грбић открио како је Станивуковић преварио СДС-а на изборима 2020.: ''Позвао је све своје посматраче...''

  • Извор: АТВ
  • 01.10.2024. 11:11

Замјеник предсједника Градског одбора СДС-а Бањалука Славко Грбић открио је како је ПДП-ов Драшко Станивуковић који је на локалним изборима 2020. године био кандидат за градоначелника Бањалуке преварио СДС.

Грбић је подсјетио да је те 2020. године СДС у изборе ушао са властитим кандидатом за позицију градоначелника али да су одлучили да подршку ипак дају Драшку Станивуковићу.

"Станивуковић добија подршку свих опозиционих партија за кандидатуру за градоначелника. СДС са мном на челу у том моменту прихвата ту одлуку и здруженим снагама планирамо ући у изборну побједу која се и десила. СДС је спреман на жртву и прихвата ту жртву свјестан да ће имати мањи број одборника и да ће умањити свој политички капацитет у Бањалуци“, каже Грбић.

Напомиње да је СДС био свјестан тога и да је због тога формирана комисија која је започела преговоре са ПДП-ом.

"Формира се документ који подразумијева обавезе будућег градоначелника према СДС-у. Тај споразум се саставља, потписује и он представља темељ на којем градимо своју сигурност за моменат када градоначелник постане Драшко Станивуковић. Избори су се десили, Драшко је побиједио, сви смо срећни“, прича Грбић.

Ту се, каже, почиње дешавати нешто необично.

"Драшко позива своје посматраче да дођу у што већем броју, да напусте бирачка мјеста и да дођу на прославу на Тргу Крајине. У том моменту дешавају се необичне ствари да на многим бирачким мјестима СДС рапидно губи гласове и у будућем прегледу видимо да смо на неким мјестима јако необично изгубили гласове“, каже он.

Грбић каже да су све то документовали и приложили ЦИК-у.

"ЦИК није имао воље и снаге да прегледа, да поново отвара врећу и да прегледа овај изборни резултат. Као резултат свега тога десило се да је СДС у тој заједничкој борби изгубио најмање једног одборника“, прича Грбић.

Каже да су након избора очекивали да ће Драшко Станивуковић, као предводник опозиционих снага, бити неко са ким ће уско сарађивати и који ће у коначности испоштовати потписани споразум

"Од тога се ништа није десило. Први су га напуштали његови најближи - Тривићка, Вукановић, Медо а на концу и СДС. Ми смо јако огорчени на његово понашање гдје није испоштовао ниједно слово потписаног споразума и као резултата великог незадовољства одлучили смо да не дамо подршку за ове локалне изборе Драшку Станивуковићу већ смо је дали Јелени Тривић“, закључио је Грбић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.