Главна служба за ревизију

Финансијама Бањалуке и одлукама градоначелника позабавиће се и тужилаштво

  • Извор: АТВ
  • 22.08.2024. 19:29

Финансијама Града Бањалука и одлукама градоначелника, могло би ускоро да се позабави и Тужилаштво. Главна служба за ревизију им је прослиједила извјештај у којем су раду Драшка Станивуковића дали негативну оцјену. И само Станивуковићу, изгледа, још није спорно то што би тужиоци у његовом руковођењу градом могли да нађу и елементе кривичног дјела.

Није то спорно изгледа ни његовом тиму за ревизију, помпезно представљеном прије четири године. Тада је Станивуковић најавио да ће тим који је формирао тражити неправилности у раду Градске управе, а сада је у њихово име одлучио да неправилности нема, и да све што он ради - ради савршено.

"Сада неко каже, што сада не ради ревизија... Људи моји, првих годину дана смо чешљали, што смо прочешљали, то смо објавили. Шта народ сада хоће? Шта ми радимо, наше резултате? Ми сада показујемо наше резултате и наша дјела", рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Показао је и негативан ревизорски извјештај, и између осталих, закључак да је градоначелник покушао да сакрије 10 милиона минуса у буџету. Прво луксуз, тек онда егзистенцијална питања, знају своје приоритете у бањалучкој Градској управи. Зато је неизвјесно хоће ли градска власт у наредном периоду моћи да извршава основне комуналне обавезе, тврди бивши замјеник градоначелника Бањалуке. Између осталог, на вјештачко језеро потрошено је пет милиона, градњу парка на кружној раскрсници 2,5, за нове плаже два милиона, а у Градској управи је запослено нових 300 радника, што је више од 7,5 милиона КМ. Све је то финансирано из џепа грађана.

"То сте платили Ви и ја. То су платили људи из околних мјеста, који немају воду. Они нису тражили паркове, они су тражили уредно водоснабдијевање. Родитељи чија дјеца иду у приватне вртиће тражили су субвенције, они нису тражили да ви платите кип или један парк од 500 квадрата и потрошите 2,5 милиона КМ, нити сте ви или макар ја нисам тражио да запослите 300 радника, па са 780 радника, одете на 1.100 радника“, рекао је Срђан Амиџић, бивши замјеник градоначелника Бањалуке.

Довео је Станивуковић у заблуду народ, бројне добављаче, извођаче. И птицама на грани је јасно да је Градска управа потрошила више него што је зарадила. Настаће, каже Амиџић, „мртва трка“ коме ће град остати мање дужан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.