Problem stvara gužve i stres

Evo koliko u Banjaluci ima registrovanih automobila, a koliko parking mjesta

  • 29.05.2023. 07:36

Banjaluka ima 86.000 registrovanih putničkih motornih vozila, a 6.400 parking mjesta, što ni u kom slučaju ne može biti dovoljno u odnosu na broj registrovanih vozila, kojima treba pridodati vozila kojima dolaze radnici iz okolnih gradova, na posao u Banjaluku.

Sve to prouzrokuje problem konstantnog nepropisnog parkiranja, stresa, gužvi, a nerijetko i sukoba.

Godišnje 2.000 novoregistrovanih vozila Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske, kaže za banjaluka.com da lokalna zajednica mora riješiti ovaj problem.

Od Atlante do „San sira“: Zašto se Marko iz Amerike vratio u Banjaluku

Od Atlante do „San sira“: Zašto se Marko iz Amerike vratio u Banjaluku

“Mora se nastaviti što hitnije sa što većim brojem parking prostora, da se neke dvosmjerne ulice pretvore u jednosmjerne i da se jedna saobraćajna traka označi za parking prostor. Čak i Srbija i Hrvatska su ovaj problem riješile montažno- demontažnim platformama, gdje na jednoj maloj lokaciji se napravi tri do četiri nivoa, odnosno sprata parking prostora. Lokalna zajednica mora obezbijediti dovoljan broj parking mjesta, jer treba istaći da Banjaluka svake godine ima 2.000 novoregistrovanih vozila i sa tim se treba boriti”, rekao je Jaćimović

U planu izgradnja podzemnih i nadzemnih garaža

Sem pauk službe koji “peca” automobile, iz Gradske uprave kažu da je u planu izgradnju novih parking mjesta, kao i izgradnja podzemnih i nadzemnih garaža, kako bi se riješio ovaj problem.

Kiša nije pokvarila bajkersku zabavu u Banjaluci

Kiša nije pokvarila bajkersku zabavu u Banjaluci

“Gradonačelnik Draško Stanivuković ranije je najavio izgradnju novih parking mjesta, kao i izgradnja podzemnih i nadzemnih garaža na nekoliko lokacija u centralnoj gradskoj zoni. Dodatno, potrebno je raditi na podizanju svijesti sugrađana kada je riječ o poštovanju saobraćajnih propisa”, kazali su iz Gradske uprave.

Kažnjeno preko 3.000 vozača

Za prva četiri mjeseca ove godine 3.099 nesavjesna vozača parkirala su vozila na mjestima na kojima je zabranjeno parkiranje, potvrdili iz Gradske uprave.

Ko potpisuje, a ko predlaže u Skupštini grada Banjaluka?

Ko potpisuje, a ko predlaže u Skupštini grada Banjaluka?

“Odluka o bezbjednosti saobraćaja na putevima Grada Banjaluka u članu 27. stav (1) propisuje sankciju za nepropisno parkiranje u iznosu od 40 KM na trotoaru, trgovima, biciklističkoj stazi, ulazu u garažu i poslovni prostor, pristupni put stambenim i drugim objektima. U periodu od januara do aprila 2023. godine izdano je 3.099 prekršajnih naloga za gore pomenute prekršaje”, kazali su iz Gradske uprave.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок