Градска управа нијема

"Еко Топлане" раде посао Града

  • Извор: АТВ
  • 30.03.2024. 19:22

Санирамо вреловод сопственим средствима док градоначелник Станивуковић и Градска управа не раде ништа по том питању, кажу у "Еко Топланама". Мали квар у Крфској улици у насељу Обилићево, прерастао је у мијењање вреловода у дужни од 150 метара, кажу у "Еко Топланама".

- Ту смо наишли на једну трасу гдје смо имали учестале губитке, нашли смо гдје су рупе на систему, но међутим, кад смо откопали, видјели смо да су цијеви потпуно труле и да се не могу санирати. Али су цијеви у комплету труле тако да морамо комплет трасу да промијенимо - каже Драгиша Зечевић, члан Управног одбора "Еко Топлане" Бања Лука.

Радове који су искрсли и који су у току, али који нису обавеза "Еко Топлана", него Градске управе, платиће "Еко Топлане". Град је обавезан да улаже у обнову дистрибутивне мреже, али то не ради, кажу у "Еко Топланама". 

- То су вам капитална улагања, те инвестиције које би стварно град требао  да почне да преузима на себе. Ми смо у овој сезони преко пет милиона марака из средстава "Еко Топлане" уложили у послове који су искључиво у надлежности града. Сад се "Еко Топлана" налази у веома тешкој ситуацији, зато што је улагала у нешто што није било из њеног домена, а морала је да би грађанима омогућила гријање - додаје Зечевић.

Ми наше потрошаче не можемо оставити без гријања и морамо властитим средствима санирати дистрибутивну мрежу, кажу у "Еко Топланама". Покушали су да са Градском управом и градоначелником договоре намирење средстава, али кажу, наишли су само на шутњу. Шутња је дочекала и нас, наши позиви и поруке градоначелнику остали су без одговора. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм