СНСД Бањалука

Додик: Ови избори први по Изборном закону Српске; Шобот: Нова прилика

  • Извор: АТВ
  • 07.04.2024. 17:40

Локални избори 2024. биће први избори који ће се спровести по Изборном закону Републике Српске, рекао је предсједник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик након сједнице Градског одбора странке на којој је одлучено о имену кандидата за градоначелника Бањалуке.

Додик је новинарима рекао да постоји несумњива подршка СНСД-а кандидату Николи Шоботу.

„Нама је част и захвали смо доктору што је прихватио кандидатуру. Он се показао веома оперативним у успостављању нечега што Бањалуци никада није било, а то је Кардиохирургија. Сво пацијенти који су оперисани на кардиохирургији су живи и здрави људи. То говори о посвећености, о стручности, о хтјењу, о љубави да се уради посао најбоље“, изјавио је Додик.

Додао је рекао да су у СНСД-у сигурни да ће Шобот својој Бањалуци вратити најбоље што може да учини као градоначелник.

"Ми ћемо учинити све да његова побједа буде неупитна на мјесту градоначелника Бањалуке. Са њим на том мјесту почиње једна нова историја Бањалуке“, истакао је предсједник СНСД-а.

Говорећи о Изборном закону Републике Српске, Додик је рекао да ће се он врло брзо усвојити у Народној скупштини.

Кандидат за градоначелника доктор Никола Шобот је изјавио да му је ово нова прилика у животу те је захвалио на подршци која му је указана.

„Навикао сам да радим и помажем људима. Посвећен сам овом граду, моја врата су увијек била отворена за све грађане Бањалуке. Као ванстраначки кандидат мислим да је велика ствар да вас препознају по вашем раду, понашању, образовању. Заједно можемо да учинимо живот грађана бољим, лакшим и љепшим. Уз рад и дисциплину ћемо остварити импозантне резултате“, рекао је Шобот.

Владо Ђајић, предсједник СНСД-а Бањалука, рекао је да је кандидат за градоначелника Бањалуке нестраначка личност.

„Овим је СНСД показао да је отворен за све стручне, способне школоване људе којима је општи интерес изнад личног“, рекао је Ђајић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.