Dodik o slučaju Dragičević: Tužilaštvu dugo trebalo da započne istragu

  • 05.07.2018. 12:34

Predsjednik RS, Milorad Dodik rekao je da podržava rad tužilaštva u slučaju Davida Dragičevića, ali da se pita šta im je toliko trebalo da utvrde okolnosti i započnu istragu.

Dodik takođe ističe da je zanimljivo to da baš na isti dan kada se priča o Anketnom odboru u Narodnoj skupštini RS se tužilaštvo konačno aktivira.

"Interesantno je takođe, što dva poslanika opozicije idu do tužilaštva i odjednom 'izdejstvuju' da Tužilaštvo proradi. Ja nikada nisam zvao tužioce niti urgirao za neki predmet, ali očigledno da neki imaju prolaze kod tih institucija", rekao je Dodik.

Kaže da se sve već znalo u ranoj fazi istrage i pita se šta je toliko trajalo. Nada se da je ovo danas zadnji put da o tome govori, jer ne želi da se miješa u rad tužilaštva.

Dodik je dodao da s gnušanjem odbacuje svaki pokušaj satanizacije poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji nisu podržali izvještaj Anketnog odbora u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića, jer su štitili dostojanstvo parlamenta.

"Čuo sam sinoć Ivanića koji gotovo panično govori da ne može da vjeruje da je Skupština to uradila. Elementarna politička pismenost svakog političara je da se zna da postoji podjela vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku i da nema miješanja u te segmente. Očigledno Ivanić ima želju da se miješa, mi nemamo", poručio je Dodik.