Besplatan boravak u kampu

Djeca iz Banjaluke stigla na Halkidiki

  • 07.06.2018. 11:18

Stotinu djece uzrasta od devet do 14 godina iz Banjaluke, među kojima je 60 članova banjalučkog Radničkog kulturno-umjetničkog društva /RKUD/ "Pelagić", otputovali su danas u Dječiji kamp "Skouras" na grčkom poluostrvu Halkidikiju.

Predsjednik RKUD "Pelagić" Olivera Čudić rekla je Srni da će djeca besplatno boraviti u kampu koje se nalazi u mjestu Nes Fokis do 16. juna. 

Čudićeva je navela da odlazak i boravak djece organizuju Ambasada Grčke u BiH i Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj, te da djecu u kampu očekuje dobro organizovan program koji uključuje puno svakodnevnih aktivnosti, igre i sportove. 

"Naš RKUD je prvi put dobio ovakvu mogućnost, a s obzirom na to da su organizatori naveli da ne moraju biti svi članovi društva, uključili smo i tridesetak učenika osnovne škole `Ivan Goran Kovačić`, desetak djece iz banjalučke parohije Paprikovac slabijeg materijalnog stanja i djecu iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida", rekla je Čudićeva. 

Čudićeva i direktor osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" Milenko Savičić su zahvalili Jorgosu Dimitropulosu i Jeleni Jovanović Athanasiou iz Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj, koji su omogućili realizaciju projekta boravka djece u Dječijem kampu "Skouras". 

"Zahvaljujemo i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović koji su sa članovima svojih kabineta podržali i nesebično pomogli realizaciju ovog projekta", rekla je Čudićeva. 

Ona je posebnu zahvalnost uputula Jeleni Jovanović Athanasiou koja je, kako je rekla Čudićeva, bila u konstantnom kontaktu sa timom iz RKUD "Pelagićevo" te se potrudila i nesebično založila i isplanirala svaki korak realizacije projekta kako bi sve bilo ispoštovano i realizovano na vrijeme. 

Prema riječima Čudićeve, u timu sa djecom putuje i deset profesora, te glavni koreograf RKUD "Pelagić" Vjekoslav Dragušić, kao i trener djece. 

Čudićeva je istakla da djeca u kampu imaju na raspolaganju više od 30 sportskih disciplina, te da je kamp toliko pripremljen da u okviru programa imaju i učenje jahanja. 

"Ove godine smo prvi put dobili mogućnost odlaska djece besplatno u kamp, a pokušaćemo da dogovorimo da ovakvi odlasci budu organizovani svake godine i da postanu tradicija", rekla je Čudićeva. 

Ona je podsjetila da je RKUD "Pelagić" osnovan 1927. godine, te da su ga osnovali tadašnji sindikalni radnici. 

"Posebno nas raduju mlade generacije, u kojima ima i ljubavi i volje za očuvanje folklora", naglasila je Čudićeva. 

Ona je rekla da RKUD "Pelagić" ima oko 360 članova svih generacija.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке