Najavljena dodatna pomoć

Cvijanović i Višković u banjalučkoj Gimnaziji: Grad da se uključi u rješavanje problema

  • Извор: АТВ
  • 30.03.2022. 14:47

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković posjetili su banjalučku Gimnaziju kako bi razmotrili načine da se pomogne ovoj obrazovnoj ustanovi.

Premijer Višković je podsjetio da je Vlada ranije izdvajala određena sredstva da bi se riješili neki problemi, te pozvao gradske vlasti da se uključe.

"Nije vlada ta koja rješava cijev, ili neku drugu štetu, već po zakonu grad treba da se bavi sa ovim. Vlada je 25 novembra je prošle godine 150.000 odobrila za sanaciju stolarije, prema nalogu ministarstva došla je republička inspekcija i pregledala sve instalacije. 253 hiljade maraka je potrebno da se sve sanira. Zbog kvarova nastava je često zimi skraćivana", rekao je Višković i dodao:

"Poslali su nam i problem sa krovom, pa smo odlučili da i to pogledamo. Predsjednica je tu sa mnom. Ona će zajedno sa Vladom odobriti sredstva za elektro i vodoinstalacije. Ja očekujem da će škola iskoristiti ljetni raspust da sanira stolariju i trenutne probleme. Pozivamo grad Banjaluku da se i oni uključe jer je to i njihov problem. Mi ćemo uvijek pomoći".

Predsjednica Srpske je poručila da je dogovoreno da se pomogne školi kako bi se otklonili probleme sa kojima se susreće.

"U sklopu našeg jučerašnjeg dogovora izaći će se u susret i neke stvari će biti riješene. Nadam se da ćemo sljedeću školsku godinu dočekati u mnogo boljim uslovima. Mi smo tokom prethodnih godina pomogli smo dosta škola u Srpskoj. Ova škola ima veoma veliki značaj za nas. Ovo je veoma važna ustanova. Znam koliko je važno da oni stariji budu podrška mladima i mi smo danas tu da vidimo šta su prioriteti, šta se mora intervenisati i da obezbijedimo sredstva. Pokušaćemo da pomognemo da ubuduće bude prikazana u što ljepšem ruhu. Gradska vlast se treba uključiti takođe u sve ovo i da pomognu", rekla je Cvijanovićeva.

Direktor banjalučke Gimnazije Vita Malešević zahvalila se premijeru Srpske Radovanu Viškoviću i predsjedniku Republike Srpske Željku Cvijanović što su izdvojili vrijeme da posjete ovu instituciju.

"Drago mi je što su naši današnji gosti, zahvalni smo na ovoj posjeti. Zahvaljujemo se za ovu pomoć. Kroz niz daljih uspjeha i dobrih rezultata pokušaćemo da opravdamo to. Kvarove planiramo sanirati do septembra da u novu školsku godinu uđemo u novom ruhu", navela je Malešević.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм