ATV

Dobre vijesti stižu i za penzionere

Burna vanredna sjednica: Besplatan javni prevoz za višečlane porodice!

 • Izvor: ATV
 • 18.09.2023. 19:24

Javni prevoz biće besplatan za višečlane porodice. Odluka je to Skupštine grada Banjaluka.

Dobre vijesti stižu i za penzionere. Punu cijenu autobuskih karata neće plaćati. Praksa subvencija se ipak nastavlja. 

"Najzad evo nakon velikih pregovora, dogovora, uspjeli smo da dođemo do našeg cilja, da postignemo ono za šta smo danas i došli", kaže Jovan Radovanović iz Udruženja "4+".

Javni prevoz biće besplatan i za osobe sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju. Na prijedlog kluba odbornika SNDS-a, podrška ostalih, nije izostala.

"Trebamo im olkšavati život, omogućavati da kvalitenije funkcionišu u ovome gradu, prije toga smo povećali kazne za parkiranje, predložićemo da ta sredstva se vrate tim udruženjima i tim sportskim klubovima i evo kada se doda da će sve te kategorije imati bespltana javni prevoz, mislim da je urađena jedna poprilično dobra stvar, kaže Bojan Pećanac, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka.

"Naš plan nisu samo porodice sa 4 i više djece, nego porodice sa troje i više djece, naš plan nisu samo penzioneri sa najnižom penzijom nego svi penzioneri i to planiramo da sprovedemo već kroz nekoliko mjeseci", kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Usvajanju odluka, prethodila je višečasovna rasprava. Ali, ne u sali, nego u hodniku zgrade Gradske uprave. Kao i do sada, glavni akteri gradonačelnik Draško Stanivukovići i Bojan Kresojević, gradski menadžer, sa jedne strane i Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka sa druge strane. 

Međutim, članovi Udruženja 4+ od svojih prava, nisu htjeli odustati.

Oni koji su kupili karte za septembar po punim cijenama, grad će refundirati. Banjaluka je dobila zvanično i direktora Doma zdravlja. Drugi je to mandat Nevene Todorović.

Pratite nas i putem Vibera

 • 20:10 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.