Univerzitet u Banjaluci

Brucošima predstavljeni fakulteti

  • 19.04.2019. 14:16

Na Univerzitetu u Banjaluci danas su, u okviru Dana otvorenih vrata, predstavljeni fakulteti i sve prednosti studiranja na ovom univerzitetu za oko dvije hiljade maturanata iz lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin rekao je novinarima da će maturanti u grupama posjetiti fakultete za koje su zainteresovani i upoznati studijske programe i način upisa, te saznati više o polaganju prijemnih ispita, izvođenju nastave i studentskom životu. 

Gajanin je naveo da se očekuje da će upis studenata na Univerzitetu biti na prošlogodišnjem nivou, oko dvije hiljade brucoša. 

On je naglasio da su na Univerzitetu u Banjaluci, koji ima najdužu tradiciju u Republici Srpskoj i drugi je po starosti u BiH, zastupljeni gotovo svi studijski programi, sa najkvalitetnijim kadrom i uslovima za rad. 

"Član smo Evropske asocijacije univerziteta, ispunjavamo sve standarde kvaliteta izvođenja nastave i jedini u BiH imamo dodijeljen logo izvrsnosti u izvođenju nastavnog procesa", istakao je Gajanin i dodao da studenti ovog univerziteta imaju mogućnost studentske razmjene sa univerzitetima širom Evrope. 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je grad zainteresovan da Univerzitet živi, jer je Banjaluka grad mladih u kojem se školuje desetine hiljada mladih u osnovnim i srednjim školama i univerzitetima, što je veliki dio gradskog potencijala i energije. 

Radojičić je naglasio da Banjaluka pruža mnogo kulturnih, sportskih i zabavnih događaja. 

Treća manifestacija Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjaluci organizuje se u okviru "Dana studenata Univerziteta u Banjaluci" koji traju od 14. do 24. aprila, a riječ je o jednom od najvećih studentskih projekata u Republici Srpskoj u ovoj godini. 

Tokom ove manifestacije studenti Univerziteta u Banjaluci imaju priliku da učestvuju u kulturnim, sportskim, edukativnim i zabavnim dešavanjima. 

Organizator je Studentski parlament uz podršku Univerziteta u Banjaluci. 

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.