Može skupo koštati građane

Banjaluka blokirana, još nisu imenovani načelnici odjeljenja

  • 02.07.2023. 19:21

Hitno imenovati načelnike odjeljenja kako bi se deblokirala Banjaluka. To je poruka skupštinke većine, iz koje pozivaju gradonačenika Draška Stanivukovića da se urazumi. Bez potpisa načelnika odjeljenja sve što skupština usvoji je nezakonito. Sve ovo može skupo da košta građane.

Donesena je odluka Ustavnog suda da to nije po zakonu i da svi regulacioni planovi koji se budu usvajali bez potpisa načelnika odjeljenja neće biti po zakonu i doći će do višemilionske štete po grad i po građane Banjaluke. Mi insistiramo i danas mo se okupili da dođe do deblokade grada Banjaluke i da se imenuju načelnici odjeljenja", rekao je Vlado Đajić, predsjednik GrO SNSD Banjaluka.

Odbornici većine nude rješenja gradonačeniku. Jedno od njih je i kako imenovati načelnike. 

"Ja predlažem da on izabere tri v.d. načenika odjeljenja, a mi svi ostali a prije svega SNSD kao najjača politička partija i mi koalicioni partneri predložimo po jednog načelnika odjeljenja. Ne moraju to biti stranačke ličnosti, ja bih da predložimo profesionalnce da oni budu vršioci dužnosti u ovih 60 dana. A nakon toga se provede konkursna procedura i da se izaberu načenici odjeljenja", rekao je Velibor Stanić, predsjednik GrO SP Banjaluka.

Pozivaju na smirivanje tenzija kojih je ovih dana itekako bilo. Kažu da je sve što se dešavalo u Gradskoj upravi prijetnja, ne samo za Banjaluku već i republiku.

"Ova situacija može da i Banjaluku, ali i Republiku Srpsku potpuno uvede u pravni haos, da recimo u svakoj lokalnoj zajednici, odluči neki gradonačelnik, načelnik da to zaključa da otme auto i ingerencije. Uzimanje pečata, vjerujte da su to vrlo opasne stvari", rekao je Boran Bosančić, predsjednik GrO DEMOS Banjaluka.

Od mijenjanja brava, do izbacivanja predsjednika skupštine iz kancelarije, Banjaluku je zadesio opšti haos. U glavnoj ulozi je gradonačelnik, kome je umjesto dogovora sa skupštinskom većinom, bilo lakše da promijeni brave.

Пратите нас и путем Вибера