Skupština

Banjalučki odbornici 16. februara o zaduženju od 25 miliona KM

  • Извор: СРНА
  • 07.02.2023. 18:06

Odbornici Skupštine grada Banjaluka na sjednici 16. februara raspravljaće o Prijedlogu kreditnog zaduženja za finansiranje kapitalnih investicija do 25 miliona KM, ali ne i o poskupljenju vode, jer ga skupštinska većina ne podržava, rekao je Srni predsjednik gradskog parlamenta Saša Čudić.

Čudić je nakon današnje sjednice Kolegijuma Skupštine grada naveo da su prijedlog o kreditnom zaduženju dobili neposredno pred sastanak, da su ga uvrstili u dnevni red kao znak dobre volje, ali da će skupštinska većina zauzeti stav o tome.

On je dodao da do sjednice Kolegijuma nije stigao izvještaj o radu gradonačelnika Draška Stanivukovića za 2021. i 2022. godinu, kao da ni gradska odjeljenja nisu u skladu sa rokovima do 16. januara dostavila prijedloge svog rada, a samim tim na dnevnom redu se nije našao ni prijedlog programa rada Skupštine grada za ovu godinu.

Čudić je rekao da skupštinska većina ne podržava poskupljenje vode, jer ga smatra neopravdanim i iz tog razloga danas nisu dali podršku da se ta tačka nađe na dnevnom redu za narednu sjednicu.

"Smatramo da je poskupljenje vode bespotrebno u ovom trenutku jer se predviđeno poskupljenje od 10 odsto odnosi isključivo na pokrivanje plata novozaposlenih 60 radnika", rekao je Čudić.

Prema njegovim riječima, na dnevnom redu se nalazi set tačaka koji se odnosi na regulacione planove, set odluka o dodjeli prostora u zakup, pod posebnim uslovima, organizacijama i ustanovama koje grad dodjeljuje redovno.

"Na dnevnom redu biće i program komunalne potrošnje Odjeljenja za saobraćaj i puteve i Odjeljenja za komunalne poslove, te prijedlozi programa uređenja građevinskog zemljišta", naveo je on.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je novinarima nakon sjednice Kolegijuma gradskog parlamenta da je pred njima jedna od složenijih, izazovnih i sadržajno najzahtjevnijih sjednica Skupštine.

On je dodao da je na dnevnom redu mnogo strateških odluka koje mogu Banjaluku da značajno unaprijede.

Na dnevnom redu 20. sjednice Skupštine grada Banjaluka su 53 tačke.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок