Потпуни хаос

Бањалучани бијесни и огорчени због колапса у саобраћају

  • Извор: АТВ
  • 29.09.2024. 19:06

И ово су дјела актуелног градоначелника Бањалуке, поручују огорчени Бањалучани изнервирани километарским колонама и колапсом у саобраћају.

А слично се на улицама могло видјети и претходних неколико мјесеци. Љути, Бањалучани се питају по чијем се налогу обуставља ионако отежан саобраћај и то недјељом?

"Ја треба да стигнем до центра, не знам како ћу да стигнем. Мислим хаотично је свакако, ових задњих мјесец два, нема ту пуно коментара",

"Не осјећам се баш океј. Још ја и некако, не идем сваки дан на посао, питам се како је људима који сваки дан морају да крену сат-сат и по времена раније и у стресу су да стигну на вријеме на посао",

"Ево, куд год пођеш не могу проћи", говоре Бањалучани.

"Да кажем да смо кренули, пошли смо на дјечију представу и ево живимо овдје у Борику, али бојали смо се невремена па смо кренули аутом до Дјечијег позоришта у центру. Сат времена је трајала та вожња и ево вратили смо се нигдје нисмо стигли. Тако да, благо је рећи да смо разочарани, љути, огорчени, стварно нема смисла, ја прва нисам била уопште информисана да је данас маратон и стварно не знам коме је пало на памет да допусти ту организацију у оваквом колапсу", поручује једна Бањалучанка.

Да ће паралисати град од 200 хиљада становника обуставом саобраћаја из Градске управе удостојили су се да јаве тек синоћ. Збуњене грађане и повећане тензије смиривала је полиција.

Нико нема ништа против маратона. Напротив. Није проблем у маратону него у организацији, кажу стручњаци. Када се одржава такав догађај потребно је обезбиједити алтернативне правце, а не блокирати град.

"Ако најавите одржавање маратона дан прије и доставите план дан прије и блокирате град тако да нико не може доћи од тачке а до тачке б, сигуран сам да је постојао начин да се ово много боље изведе и да се људима обезбиједе алтернативни правци куда могу да прођу", каже Никола Ћопић, инжењер за безбједност саобраћаја.

Било би добро када би градоначелник Бањалуке некада и послушао савјете стручњака. За одржавање маратона потребна је озбиљна и детаљна организација. То данас није био случај. Као и све у претходне четири године и ово је урађено брзински и без икаквог плана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Документарни програм: Гаравице

    '''Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 00:35 Ноћни програм

    Ноћни програм