Za Hurgadu

Avion za Egipat prvi put poletio sa banjalučkog aerodroma

  • Извор: АТВ
  • 20.05.2022. 19:34

Banjaluka je od danas avio linijom povezana i sa Egiptom. Avion za Hurgadu poletio je jutoros prvi put sa banjalučkog aerodroma. Putnici, koji su kupili kartu za ovaj let oduševljeni. Kažu veliko je olakšanje što sada mogu direktno putovati iz svog grada do Egipta.

"Letimo iz našeg grada, uvijek smo ranije morali da idemo negdje cimamo se ovo je puno lakše sada, tako da sve super što je uspostavljena komunikacija između naše zemlje i Egipta", kaže Mirjana.

"Veliko je olakšanje što putujemo na egzotičniju destinaciju iz Banjaluke. Da prvi put u suštini i letimo iz Banjaluke", kaže Nataša.

Još jedan uspjeh za Republiku Srpsku ali i region kaže direktor aerodroma Milan Račić. Zainteresovanosti poručuje ne manjka. A da će sada biti sada neće manjkati ni novih turista iz Egipta u BiH nada se i ambasador Egipta.

"Banjaluka Hurgada novi posao, dva puta sedmično uz zadovoljstvo i gospodina ambasadora republike Egipat, najavljivali smo to i ranijih godina zbog objektivnih okolnosti nije bilo ali evo stiže Banjaluka ide i u Afriku", kaže Milan Račić, direktor banjalučkog aerodroma.

"Ja vjerujem da ćemo ugostiti mnogo turista u zemlju. Jer je turizam jedan od najvažnijih sektora na koje se moramo fokusirati u nadolazećem periodu i veoma je važno za ekonomska kretanja", kaže ambasador Egipta Jaser Sorur.

Ovako bitnim projektima težićemo i u narednom periodu poručuju ministri u Vladi Republike Srpske. Kažu u fokusu je razvoj turizma ali i privrede Republike Srpske. Na ovaj način se ispunjavaju i zacrtani ciljevi u smislu popunjenosti kapaciteta. Jedan od njih je ističu doći i do 500 hiljada putnika.

"Nema turizma ukoliko nismo povezani da li autoputevima, cestama ili aerodromima što je od ogromnog značaja i nema turizma bez razvijanja avio saobraćaja i cestinog saobraćaja", kaže Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

"Važno je da Vlada Republike Srpske ima snažno opredjeljenjena da  unapređuje materijalni status i položaj aerodroma Banjaluka u narednom periodu i ono što mogu danas da najavim da ćemo raditi na tome da kapacitete aerodroma svaki dan proširujemo", kaže Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Avion iz Hurgade dočekan je vodenim topovima na pisti u Mahovljanima jutros oko devet časova. 

Avion je oko deset časova sa aerodroma Banjaluka prvi put poletio u Hurgadu bez ijednog slobodnog mjesta. Ova linija saobraćaće dva puta sedmično, utorkom i petkom.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)