Vujnićeva i Ljubišić najbolji sportisti Banjaluke

  • 25.02.2020. 21:28

Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela, i Sonja Vujnić, odbojkašica Banjaluka voleja, najuspješniji su sportisti Banjaluke za 2019. godinu.

Oni su za najuspješnije proglašeni na svečanosti koja je održana večeras u Sportskoj dvorani "Borik". 

Ljubišić je slavio u konkurenciji fudbalera Borca Stojana Vranješa i plivača 22. aprila Mihajla Čeprkala, a do priznanja je došao jer je bio jedan od najzaslužnijih što je Borac osvajač Kupa BiH i vicepravk BiH, te što je stigao do četvrtfinala EHF Čelendž kupa. Prije nekoliko mjeseci Ljubišić je izabran i za najboljeg sportistu Republike Srpske.

"Iskreno, kao neko ko je rođen u Banjaluci i ko je karijeru počeo u Banjaluci, posebno sam srećan zbog priznanja za najboljeg sportistu grada. Nikada nisam razmišljao o ovom priznanju, ali došlo je kao nagrada za sav uloženi trud i svakako je satisfakcija", rekao je Ljubišić.

Vujnićeva je sa saigračicama prošle godine bila druga u Premijer ligi BiH i finalista Kupa BiH te učesnik šesnaestine finala CEV kupa.

"Nisam očekivala nagradu, posebno zato što su ranijih godina priznanja uglavnom dobijali sportisti iz individualnih sportova. Biti najbolji u Banjaluci je vetar u leđa i podstrek za dalje i hvala svima koji su prepoznali moj rad i uspeh", rekla je Vujnićeva i dodala da je 2019. bila turbulentna:

"Zbog povrede skočnog zgloba četiri meseca morala sam da pauziram. Bilo mi je teško vratiti se u formu, igrali smo evropsko takmičenje, imali jače protivnike i jače treninge i bez podrške trenera i saigračica ne bih uspela."

U užoj konkurenciji za najbolju sportistkinju grada bile su rukometašica Borca Božana Ćutković i plivačica Olimpa Elena Trivić.

Najuspješniji mladi sportisti su Luka Knežević, rukometaš Borac M:tela, i Sara Marković, odbojkašica Banjaluka voleja. Za najuspješniji sportsku organizaciju u muškoj seniorskoj kategoriji proglašen je Rukometni klub Borac M:tel, viceprvak BiH, osvajač Kupa BiH i učesnik četvrtfinala EHF Čelendž kupa, a u ženskoj konkurenciji priznanje je pripalo Košarkaškom klubu Orlovi, drugoplasiranoj ekipi u Prvenstvu i Kupu BiH, učesniku WABA lige te osvajaču juniorskog Prvenstva BiH.

Igor Ignjatović iz Košarkaškog kluba invalida Vrbas najuspješniji je sportista u sportu za invalidna lica.

Najuspješnija sportska manifestacija u 2019. je ATP čelendžer "Srpska open", koji je održan u organizaciji Teniskog kluba Mladost, koji je prošle godine, kao i prethodnih, okupio vrhunske tenisere. Banjalučani su 18 puta bili domaćini čelendžera, a četvrti put su dobili priznanje za najuspješniju sportsku manifestaciju.

Dodajmo da su u stručnom žiriju, kojim je predsjedavao Dragan Talić, predsjednik Savjeta za sport, bili članovi Savjeta za sport, najbolji sportista iz 2018. Darko Savić, dobitnik specijalne nagrade za životno djelo u 2018. Radoslav Savić, sportski radnici te predstavnik "Nezavisnih novina".

Nagrade najboljima uručili su nekadašnji sportisti Jadranka Trkulja, Željko Panić, Slađana Golić i Anton Josipović, te predstavnici grada.  

"Večeras smo ovdje da nagradimo najbolje u 2019. godini, ali i da damo primjer svim sportistima kakve karijere mogu imati. Naša želja je da imamo još mnogo uspješnih takmičara", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i podsjetio da grad podržava sport, posebno djecu koja se bave sportom ali i da grad radi na unapređenju infrastrukture. 

Veče su upotpunili članovi Vokalnog ateljea Mama vox, a bila je ovo prilika da se sjetimo nekadašnjih asova i osvajača medalja na velikim takmičenjima.

Specijalne nagrade

Na izboru su dodijeljene i tri specijalne nagrade. Nagradu za životno djelo dobio je dugogodišnji sportski radnik Nebojša Kuštrinović, danas član Upravnog odbora ŽKK Orlovi i predsjednik Skupštine AK Borac, a nagradu za doprinos u razvoju sporta i afirmaciji sporta grada Banjaluka pripala je Dragomiru Bataru, koji je ostavio neizbrisiv trag u boksu. Batar se boksom počeo baviti 1959, bio je prvi takmičar Slavije sa osvojenom titulom prvaka BiH, kasnije trener i predsjednik kluba čiji je Anton Josipović osvojio zlatnu olimpijsku medalju.

Specijalno priznanje za afirmaciju i razvoj školskog sporta dobio je Željko Tanasković, predsjednik Saveza za školski sport Srbije, koji je pomagao razvoj školskog sporta u Banjaluci i znanjem, ali i donacijama.

18. Izbor najboljeg sportiste Banjaluke

2018. najuspješniji sportisti bili su Darko Savić i Nikolija Stanivuković.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм