Rolan Garos

Halep poslije preokreta do prve Grend slem titule!

  • 09.06.2018. 17:21

Najbolja teniserka svijeta Simona Halep osvojila je prvu Grend slem titulu u karijeri pošto je u finalu Rolan Garosa pobijedila 10. igračicu planete, Amerikanku Sloan Stivens poslije preokreta 2:1 u setovima.

Rumunka je do prve titule u petom Grend slem finalu došla po setovima 3:6, 6:4. 6:1 za 125 minuta igre. 

Da će Halep, samo godinu dana pošto je poražena u finalu turnira u Parizu, doći do titule na istom mjestu nije djelovalo poslije prvog i početka drugog seta. 

Stivens je prikazivala dobru igru, Halep nije bila dovoljno agresivna, pa je Amerikanka sredinom seta kompletirala brejk za vođstvo 4:1. U nastavku se Rumunka koliko-toliko probudila, došla do brejk lopte u posljednjem gemu, ali nije uspijela da ostane u setu.

U dobrom ritmu Stivens je nastavila i u drugom setu, uzela servis Halepovoj na startu, povela sa 2:0, ali je onda usljedio veliki pad u njenoj igri. Rumunska igračica je nanizala četiri gema (dva brejka), okrenula dešavanja na terenu u svoju korist i do kraja seta još jednim brejkom poravnala rezultat.

U odlučujućem setu na terenu Filip Šatrije terena viđena je samo jedna teniserka - Halep. Rumunka je furioznom igrom osvojila pet gemova zaredom, poslije čega je bez problema privela meč kraju i došla do najvećeg uspjeha u karijeri.

Sa druge strane, Stivens je ostala na jednoj Grenj slem tituli, osvojenoj na US openu prošle godine.
 

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:30 Тајне музеја

    '' Тајне музеја

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.