Evropsko prvenstvo

Srbija bolja od Danske, dalje sa dva boda

  • 04.12.2018. 23:01

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je u trećem kolu Evropskog prvenstva u Francuskoj Dansku rezultatom 30:25, pa će u narednu fazu prenijeti dva boda osvojena na ovom meču.

Srbija je ostvarila veoma važnu pobjedu protiv blago favorizovanih Dankinja, koje su od početka do kraja meča bile u rezultatskom zaostatku. 

Najefikasnija u srpskom timu bile su Katarina Krpež Šlezak i Andrea Lekić sa po osam golova, dok su Jelena Lavko i Jelena Stoiljković poentirale po četiri puta. Na golu Srbije je sa devet odbrana veoma dobra bila Katarina Tomašević. 

Bolja u od drugih u Danskoj je bila Trine Estergard sa šest golova. 

Srbija je na kraju kao prva u grupi prošla dalje, pa će u narednoj fazi igrati u grupi I protiv selekcija Rusije, domaćina Francuske i Crne Gore, koje su zauzele prva tri mjesta u B grupi.

Srbija će u Nantu najprije igrati protiv Rusije 8. decembra, a onda i protiv Crne Gore dva dana kasnije i na kraju protiv Francuske 12. decembra.  

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića su prethodno u grupi A pobijedile Poljsku sa 33:26, ali pošto ova selekcija ne ide dalje, ti bodovi se neće računati. 

U drugom kolu je Srbija poražena od Švedske 22:21, a skandinavska selekcija je u utorak u prvom meču dana bila bolja od Poljske 23:22 (10:5). 

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм