Liga Evrope

Srbi rešetali, pogađali Jović, Kostić, Prijović i Marković

  • 05.10.2018. 07:13

Fudbaleri iz Srbije imali su zapažen učinak u mečevima Lige Evrope. Reprezentativci Filip Kostić, Luka Jović i Aleksandar Prijović su se upisali u strijelce, dok je Mijat Gaćinović zabilježio asistenciju.

Najljepši gol svakako je djelo Jovića, koji je odlično lobovao golmana Prota za vođstvo Ajntrahta 3:1. Dušan Basta je isključen u Frankfurtu, gdje je zaradio dva žuta kartona.

Sjajan gol je postigao i Saša Marković, koji je na Kipru smanjio na 1:2 u duelu protiv Olimpik Marseja, za koji je igrao Nemanja Radonjić bez prevelikog učinka. Na kraju je Apolon uspio da nadoknadi dva gola zaostatka i dođe do boda u duelu protiv francuskog tima.

Uroš Spajić je pružio solidnu partiju u timu Krasnodara, kao i Adem Ljajić u dresu Bešiktaša. Andrija Pavlović je odigrao kompletan meč za Kopenhagen.

Čelzi je tek u finišu golom Alvara Morate slomio otpor Mol Vidija, za koji je igrao Marko Šćepović.

Viljareal je dva puta vodio u Moskvi, ali je na kraju meč završen neriješeno 3:3. Spartak je u finišu došao i do prednosti preko Melgareha. Španci su u sudijskoj nadoknadi iz penala preko Kazorle došli do izjednačenja.

U Kubanju u još jednom rusko-španskom duelu veliki preokret. Krasnodar je gubio na poluvremenu, a zatim je u nastavku uspio da preokrene meč i dođe do tri boda.

Rezultati:

Grupa G
Rendžers – Rapid 3:1 (1:1)
Spartak Moskva – Viljareal 3:3 (1:1)

Grupa H
Apolon – Olimpik 2:2 (0:0)
Ajntraht – Lacio 4:1 (2:1)

Grupa I
Malme – Bešiktaš 2:0 (0:0)
Sarpsborg – Genk 3:1 (1:0)

Grupa J
Krasnodar – Sevilja 2:1 (0:1)
Standard – Akhisar 2:1 (2:1)

Grupa K
Astana – Ren  2:0 (0:0)
Jablonec – Dinamo Kijev 2:2 (1:2)

Grupa L
BATE – PAOK 1:4 (0:3)
Čelzi – Videoton 1:0 (0:0)

Тагови: