Premijer liga BiH

Rukometaši "Lokomotive" počeli pripreme za novu sezonu

  • 02.08.2018. 20:30

Odmor je završen za rukometaše Lokomotive koji su započeli pripreme za nastup u Premijer ligi BiH.

Novajliju u najvišem rangu bh. rukometa vodiće sa klupe Žikica Milosavljević. Na prvom treningu okupio je 22 igrača, a već sljedećeg vikenda Lokomotiva će imati prvu provjeru protiv Konjuha. Milosavljević je u Brčko došao baš iz Konjuha, a poslije tog duela povešće ekipu na turnire u Češku i Italiju.

„U ostalim periodima, sve četiri nedelje avgusta ćemo raditi u Brčkom. Treniraćemo prije podne u parku i teretani, a popodne ćemo održavati treninge u sali“, kazao je Žikica Milosavljević, trener RK Lokomotiva Brčko.

Primarni cilj Lokomotive biće opstanak u ligi. Za ekipu koja uđe u viši rang, prva sezona je uvijek najosjetljivija. Koliko god bili teško, svi u Brčkom vjeruju da neće biti epizodisti u Premijer ligi.

„Predstoji nam paklen dan i mjesec priprema. Očekujemo što bolje da se spremimo u toku ovog mjeseca avgusta i u nastavku sezone. Mislim da će biti dosta teško. Uz trenera Žikicu Milosavljevića mislim da bi mogli da ostvarimo dobrar rezultat“, rekao je Aleksandar Đurić, kapiten RK Lokomotiva Brčko.

„Tu su nova pojačanja, novi trenren. Nadam se da ćemo uspjeti da sklopimo mozaik i stvorimo tim koji će osigurati opstanak u Premijer ligi“, rekao je  Dejan Mihajilović, RK Lokomotiva Brčko.

Brčanski tim  pojačan  je i sa četiri nova igrača. Među njima je i Aleksandar Dragutinović, bivši igrač Crvena zvezde i Metaloplastike.

 “Vidim da je ekipa mlada.Trener je dobra, veliko ime našeg rukometa, jugoslovneskog. Mislim da su tu svi uslovi da se postigne dobar rezultat”, rekao je Aleksandar Dragutinović kapiten Rukometnog kluba  Lokomotiva Brčko.

U upravi kažu da ovo takmičenje iziskuje i veće finansije. Nadaju se da će u tome imati pomoć od lokalne vlade. Budžet Lokomotive trebao bi da bude oko 200.000 maraka. Početak Premijer lige zakazana je za 15. septembar, ali s obzirom na sve probleme u Rukometnom savezu BiH, tu i dalje traje neizvjesnost.

Тагови:
  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм