Rukometaši Borca novi šampioni BiH

  • 01.06.2020. 19:40

Rukometni klub Borac proglašen je za novog šampiona BiH. Komesar za takmičenje Premijer lige BiH, Srđan Jović, odsvirao je kraj rukometne sezone u BiH, a stanje na tabeli nakon 18. kola, koliko ih je odigrano do prekida prvenstva u martu, proglasio je konačnim plasmanom klubova za ovu sezone.

Rukometaši Borca, vodili su premijeršligašku trku, sa 46 osvojenih bodova, pa se tako, šampionska titula vratila u Banjuku.

"Nama je krivo što titulu nismo osvojili na terenu, ali titula je titula. Drago mi je što se vratila u Banjaluku. Nemamo previše vremena za slavlje i već smo okrenuti aktivnostima za narednu sezonu. Nadam se da neće biti nekih velikih problema na odluku komesara koja je, uz svu dokumentaciju koju je priložio, potpuno legalna i on je imao pravo da to uradi. Ne želim da ulazim u odluke Upravnog odbora i mogu samo da kažem da će RK Borac uvijek da podrži sve odluke koje ide u korist rukometa", rekao je Vladimir Branković, direktor RK Borac.

Iz Premijer lige, shodno propozicijama takmičenja, a prema stanju na tabeli, trebalo bi da ispadnu Goražde, Iskra i Drina, dok bi od naredne sezone u premijerligaškom društvu trebalo da zaigraju Derventa, Krivaja i sarajevska Bosna. Trebalo, jer na odluku komesara postoji pravo žalbe u roku od osam dana, a iz ekipa Goražda I Iskr,e kažu da se neće tek tako pomiriti sa ovakim ishodom prvenstvene trke i za odluke komesara kažu da su nevažeće. Srdjan Jović, poručuje da je samo radio svoj posao.

"Radio sam po normativima. To što neki govore da sam bio pod pritiskom, pritiska nije bilo sa bilo koje strane. Jednostavno kalendar takmičenja je istekao i ja sam morao donijeti takvu odluku. To je prvostepena odluka, komesar sprovodi takmičenje, a imate i odluke Federalnog saveza, kao i saveza Republike srpske koji su okončali svoja prvenstva. Kalendar takmičenja je istekao i ja nisam imao nikakvu drugu opciju. Bio sam dužan da se oglasim", istakao je Srđan Jović, komesar za takmičenje Premijer lige BiH.

U Rukometnom klubu Borac kažu da je osvojena titula čista kao suza i uvjereni su da bi s nastavkom prvenstva, samo učvrstili lidersku poziciju. Kažu da su već stavili tačku na ovu i da uveliko kuju planove za narednu sezonu. Igrački kadar, kaže Branković, biće skrojen shodno klupskom budžetu i takmičarskim ciljevima. 

"Još uvijek je neizvjesno kako ćemo dočekati narednu sezonu, odnosno da li ćemo stvarati tim koji može da pokaže nešto na evropskoj sceni ili ćemo se u potpunosti okrenuti našim mladim igračima koji su stasali za osvajenje šampionske titule u BiH. Uz dva tri pojačanja, možemo da imamo dobru ekipu sa banjalučkim rukometašima. Predstoje nam i razgovori sa nadležnim institucijama. Iza vrhunskog sporta mora da stoji država, i veoma je teško da mi sa svojim sredstavim i uz pomoć sponzora možemo da izguramo takve stvari", naglasio je Vladimir Branković, direktor RK Borac.

Osvojenom titulom rukometaši Borca izvadili su evropsku vizu za narednu sezonu. Branković kaže da je nastup u Čelendž kupu, u ovom trenutku najrealnija opcija, ali da je o tome još uvijek rano pričati baš kao i opovratku u SEHA ligu. 

Тагови:
  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?