Mundobasket

Raduljica: Ima jedna stara kineska tehnika

  • 29.08.2019. 18:08

Srpska selekcija je odradila prvi trening u Fošanu, gdje je gotovo nemoguće disati zbog velike vlažnosti vazduha. Ali Miroslav Raduljica ima rješenje.

Kapiten Miroslav Raduljica podijelio svoja iskustva u vezi sa velikim vrućinama i tehnikom disanja u Kini.

"Ima, stara kineska tehnika ulaska u halu, u klimatizovani prostor. Ili idete pravo u hotel, u sobu, jer nemate šta da radite napolju po takvoj vrućini. Ako niste navikli, bolje je biti unutra, a i svakako je bolje u hali", rekao je Raduljica, a prenosi sajt Košarkaskog saveza Srbije (KSS). 

Košarkaš kineskog Ðangsua govorio je i o očekivanjima pred prvi meč na turniru.

"Imali smo dosta problema sa povredama, to svi znaju. Verujem da bismo bili još spremniji i uigraniji da nije bilo tih zdravstvenih problema. Dosta igrača je propustilo utakmice, na različite načine su sticali formu. S velikom željom ulazimo u cijelu priču i za početak je to sasvim dovoljno", rekao je on.

Upitan je i koliko povrede koje su se desile mogu da izbace ekipu iz ritma.

"Nadam se ne mnogo, jer su to sve profesionalci. Momci koji igraju na visokom nivou godinama i oni znaju to da to izbalansiraju. Neće biti problema. Bogdan Bogdanović je propustio nekoliko mečeva, Nemanja Bjelica takođe, Lučića nije bilo desetak dana. Ne treba da trošim reči, svi znamo ko su oni i kakvi su karakteri, vjerujem da neće biti problema".

Krlini košarkaš Marko Simonović je bio vrlo zadovoljan uslovima u dvorani gdje će se igrati grupna faza, zbog čega u ekipi vlada još veće nestrpljenje uoči početka Mundobasketa.

"U tonusu smo i jedva čekamo da počne turnir. Baš smo komentarisali kada smo došli u halu… Dvorana je prelepa, mi otvaramo turnir, želimo da počnemo da igramo ono gdje se pobjede broje. Imali smo dobar pripremni period, išli smo korak po korak od te prve utakmice protiv Borca, do susreta s Francuskom. U dobroj atmosferi i raspoloženju čekamo meč s Angolom", rekao je Simonović.

Srbija je pripremni period završila bez poraza, a Simonović je istakao da vjeruje da ekipa može još bolje.

"Lično mislim da možemo još mnogo bolje, poslednjih dana nam nisu igrali neki ključni igrači… Uz njih će to biti mnogo bolje i da će ekipe izgledati bolje", rekao je i osvrnuo se na prvi meč na SP.

"Svakog protivnika izuzetno cijenimo i pripremamo se najozbiljnije za svaki izazov. Znamo dosta o Angoli, naša skauting služba radi konstantno da nam sve lijepo spremi za svaku narednu utakmicu", a iskusni košarkaš poručuje da će Srbija na turniru ići korak po korak.

"Činjenica je da imamo visoke ambicije, želimo da izgledamo dobro, da igramo dobro. Želimo da napadnemo vrh, ali da mi budemo zdravi prvo i igramo polako, pa ćemo onda, nadam se, uspjeti da ostvarimo naše želje. Prvo da riješimo Angolu, pa idemo dalje", zaključio je Simonović.

Srbija će u grupi D, pored Angole, igrati i protiv Italije i Filipina.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм