Petev odbio Gaziantep i 600.000 evra

  • 28.01.2021. 19:13

Ivajlo Petev, bugarski stručnjak koji je u četvrtak od strane Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH imenovan za selektora "zmajeva" odbio je ponudu turskog Gaziantepa vrednu, na godišnjem nivou, 600.000 evra.

"Ne bratko, dao sam riječ ljudima i čekam da budem izabran za selektora BiH", bio je odgovor Peteva menadžerskoj agenciji.

Tako je nekedašnji selektor svoje zemlje i trener zagrebačkog Dinama održao riječ i poštovao dogovor sa Vicom Zeljkovićem, budućim predsnednikom "krovnog" Saveza.

"Radi se o nevjerovatnom čovjeku, ljudni! Novac ga ne interesuje, važnija mu je riječ koju je dao i nije želeo da ispadne nekorektan i interesdžija. Zato je prije desetak dana odbio ponudu Gaziantepa iako će u BiH mjesečno zarađivati svega 15.000 evra na mjesečnom nivou. Radi se o vrhunskom liku i odličnom treneru. Zbog svega toga Gaziantep je na klupu doveo Portugalca Rikarda Sa Pinta, bivšeg trenera Crvene zvezde", rekao je Željko Dekić, menadžer iz Pule, rodom iz Sanskog Mosta.

Nije prestajao da "sipa" riječi hvale na račun bugarskog stručnjaka o kojem je još rekao:

"Petev je pošten, iskren, pravi dasa! Istinski profesionalac i reprezentacija BiH, ali i Savez mogu da budu srećni što su dobili takvog selektora. Zna svoj posao i ima autoritet, sve zasniva na brzom i modernom fudbalu. Samo mu treba dati priliku da radi i dokazaće se. Ukoliko ne bude imao neopravadan pritisak kakav se sada pravi u javnosti siguran sam da ćemo reprezentaciju BiH gledati na Svjetskom prvenstvu u Kataru iduće godine. Bratko je prava ljudina!"

(sportdc.net)

Тагови: