Liga šampiona

Nevjerovatan preokret Junajteda u Torinu

  • 07.11.2018. 23:10

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Juventus sa 2:1 u Torinu poslije velikog preokreta u finišu utakmice.

Derbi "Stare dame" i "Crvenih đavola" u grupi H obilježio je današnji program u elitnom takmičenju, a Junajted je stigao do trijumfa uprkos tome što je gubio do 86. minuta golom Kristijana Ronalda iz sredine drugog poluvremena.

Portugalac je u 65. minutu postigao divan pogodak i prekinuo post dug 20 udaraca i više od 450 minuta.

Tim koji vodi Masimilijano Alegri je do tog trenutka bio mnogo bolji i pravo je čudo kako ranije nije poveo – Sami Kedira i Paulo Dibala su pogađali okvir gola, dok su stopostotne prilike propuštali Huan Kvadrado i Miralem Pjanić.

Sa druge strane, Junajted, za koji je cijeli meč odigrao naš Nemanja Matić, bio je prepoznatljivo bezopasan i činilo se da će doživjeti novi neuspjeh, ali tako nije mislio omaleni Španac.

Momak kojeg je Žoze Murinjo često nipodaštavao, ponovo je bio jedan od spasilaca, a sada je divnim udarcem iz slobodnjaka izjednačio u samom finišu.

Već u sljedećem napadu veliki preokret kompletirao je nekadašnji član Juventusa Pol Pogba koji se najbolje snašao u gužvi u petercu domaćeg tima.

Dušan Tadić je bio strijelac na meču Benfika – Ajaks 1:1. Domaći su poveli golom Žonasa, a reprezentativac Srbije se odlično snašao u 61. minutu. Dubinsku loptu je odlično prihvatio prevario golmana i donio izjednačenje. U portugalskom timu veoma dobar je bio Fejsa.  U ovoj grupi Bajern je golovima Roberta Levandovskog savladao AEK i osigurao plasman dalje.

Real Madrid je nakon mučenja na „Santjago Bernabeu“ sa lakoćom savladao Viktoriju u Plzenju 5:0. Ipak, malo je nedostajalo da utakmica ima drugačiji tok nakon to je Hrosovski pogodio prečku u devetoj minuti. Promašaje domaćih svojim 200 golom u dresu Reala kaznio je Karim Benzema u 21. minutu.

Dva minuta kasnije gosti su povećali prednost. Kros je ubacio a na pravom mjestu bio je Kazemiro. Do odlaska na odmor još dva gola u mreži Viktorije a u strijelce su se upisali Benzema i Bejl. Do kraja je pogodio i Toni Kros.

Mančester Siti nije imao problema protiv Šahtjora i osigurao je plasman dalje sa maksimalnim učinkom. Međutim penal koji je svirao Viktor Kasai u 23.minutu je za rubriku „vjerovali ili ne“. Rahim Sterling se sapleo i pao u dobroj šansi iako ga nijedan igrač gostiju nije dirao a sudija je pokazao na penal. Siti je i bez tog poklona bio ubjedljiv i na kraju je slavio sa 6:0.

U ovoj grupi Hofenhajm je napravio sjajan rezultat. Sa igračem manje su uspjeli da se vrate u meč nakon što su gubili 0:2 i na kraju su osvojili vrijedan bod 2:2.

Grupa E

Bajern – AEK 2:0(1:0)

Benfika –Ajaks 1:1(1:0)

Plasman: Bajern 10, Ajaks 8, Benfika 4, AEK 0.

Grupa F

Mančester Siti –Šahtjor 6:0(2:0)

Lion –Hofenhajm 2:2(2:0)

Plasman: Mančester siti 12, Lion 6, Hofenhajm 3, Šahtjor 2.

Grupa G

CSKA- Roma 1:2 (0:1)

Viktorija –Real Madrid 0:5(0:4)

Plasman: Roma 9, Real 9, CSKA 4, Viktorija 1.

Grupa H

Juventus –Mančester Junajted 1:2(0:0)

Valensija –Jang Bojs 3:1(2:1)

Plasman: Juventus 9, Mančester Junajted 7, Valensija 5, Jang Bojs 1.