Banjaluka

Košarkašice Orlova četvrti put osvojile Kup Republike Srpske

  • 06.02.2020. 19:41

Po četvrti put u klupskoj istoriji košarkašice Orlova podigle su trofej namijenjen pobjedniku Kupa Republike Srpske. Izabranice Dragane Svitlice opravdale su ulogu favorita u finalu protiv Mladog Krajišnika i ponovile prošlosezonski uspjeh. Ključnu razliku igračice Orlova stvorile su na startu drugog poluvremena. Serijom 13:0 stekle su dvocifrenu prednost i do kraja se više nisu osvrtale. Na kraju je bilo 86:62.

"Moram priznati da je ekipa umorna od teškog ritma u januaru. Odigrali smo mnogo utakmica, a posebno su posljednje dvije bile jako izazovne i teške. To se i vidjelo u prvom poluvremenu. Međutim, iskustvo koje smo stekli kroz WABA ligu i domaće prvenstvo došlo je do izražaja u drugom dijelu igre. Jako sam ponosna na svoje djevojke jer su izvukle posljednje atome snage sa ovu pobjedu", rekla je Svitlica. 

"U drugom poluvremenu počele smo da igramo našu igru. Malo smo konfuzne bile na početku, ali ispoštovan je dogovor iz svlačionice i ostvarena je zaslužena pobjeda", izjavila je Tamara Rajić. 

Upravo je Rajićeva sa 18 ubačenih poena bila najefikasniji pojedinac susreta. Na drugoj strani Milena Rađenović zaustavila se na 16. Veliki peh za Mladi Krajišnik bila je povreda plejmejkera Amne Kahrić sredinom treće četvrtine. Međutim, trener Drago Karalić nije tražio alibi. Naglasio je i da je igranje WABA lige velika prednost Orlova.  

"Nije nas stigao umor već smo ispali iz sistema igre koji smo imali u prvom poluvremenu. Držali smo disciplinu, pogotovo u napadu, gdje nam Orlovi nisu mogli da pariraju. Međutim, nakon toga smo ušli u tri minute dječijeg ludila, brzopletih šuteva i bili smo kažnjeni lakim poenima protivnika. Otišli su na 10 razlike i bilo je jako teško vratiti se poslije", zaključio je Karalić. 

"Naravno da je teško gubiti ovako bitne utakmice. Za mene je ovo finale jako značajno. Borili smo se da budemo prvaci Republike Srpske što je meni lično velika čast kao i mojim saigračicama", naglasila je Sanja Radulović. 

Košarkašice Mladog Krajišnika i dalje su najuspješnija ekipa u ovom takmičenju sa 19 pehara. U narednom kolu prvenstva BiH očekuje ih gostovanje Rudaru u Ugljeviku, dok Orlovi nastavljaju sa obavezama na dva fronta.