Spektakl u Akapulku

Kirjos u dramatičnom meču savladao Nadala

  • 28.02.2019. 15:02

Spektakl u Akapulku! Nik Kirjos i Rafael Nadal odigrali su fantastičan meč, publika je tri sata mogla da uživa u trileru i drami na terenu (ali i tribinama), a na kraju je Australijanac, poslije preokreta, pobijedio favorizovanog Špansa sa 2:1 u setovima (3:6, 7:6, 7:6).

Kada je Nadal dobio prvi set sa 6:3, a Kirjos se potom požalio na zdravstvene probleme i čak razmišljao o predaji, niko nije očekivao ovakav krajnji ishod. Možda bi krajnji rezultat i bio drugačiji da je Nadal napravio brejk na startu drugog seta, ali žilavi Kirjos se hrabro borio i nije dozvolio protivniku da mu oduzme servis, pa se na kraju igrao taj-brajk u drugom setu.

A upravo je to rak-rana Nadala u duelima sa "ludim" Australijancem. Izgubio je sva tri koje su do sada odigrali, a kada je Kirjos poveo sa ubjedljivih 5:0 bilo je jasno da će i četvrti put ostati praznih šaka. Na kraju je bilo 7:2.

U trećem setu viđena je u glavnom ravnopravna borba, ali je u šestom gemu Španac propustio čak pet brejk-šansi, pa je viđen još jedan taj-brejk. Drama je tada dostigla vrhunac, a osim borbe na terenu, viđen je i pravi rat navijača na tribinama, koji su glasno bodrili svoje miljenike.

A onda Nadalu nisu bile dovoljne ni tri meč-lopte da upiše pobjedu! Kirjos je napravio seriju 5:0 i ostvario veliku pobjedu u tročasovnom trileru!

Spektakl je upotpunio svojim, sada već prepoznatljivim ponašanjem, pošto je nakon posljednjeg poena počeo da provocira Nadalove navijače.

U četvrtfinalu, Kirjos če igrati protiv Stena Vavrinke, koji je savladao Stiva Džonsona sa 2:0. Nešto ranije, svoj nastup u Akapulku završio je i Dušan Lajović.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм