Ciljaju opstanak u Premijer ligi BiH

FK Radnik počeo pripreme

  • 16.01.2019. 19:36

Fudbaleri Radnika sa dosta optimizma počeli su pripreme za nastavk sezone u Premijer ligi BiH. U zimskom prelaznom roku klub je napustio Aleksandar Glišić, kome je istekao ugovor, dok su trenunto stigla tri nova igrača. Riječ je o dosadašnjem fudbaleru Zrinjskog Stefanu Buriću kao I dvojici mladih igrača Kenanu Deliću i Dini Mujkiću. 

Klub je u pregovorima sa još trojicom igrača, koji bi im u proljećnom dijelu sezone pomogli da ostvare zacrtane ciljeve. Prvi dio sezone Radnik je završio na sedmom mjestu sa 22 boda. 

"Nadam se da ćemo ispuniti sve zahtjeve koje je klub postavio ispred nas. Da ćemo klub dovesti u jednu mirnu luku i da ćemo igrati kvalitetno I stvarati dosta pozivinih rezultata i što prije obezbijediti opstanak. U toj kvalitetnoj igri pokušaćemo da napravimo bar jednog igrača koji će biti nagrađen nekim inostranim angažmanom", kaže Mladen Žižović, trener FK Radnika.

I pred Upravom kluba su pune ruke posla. Godina pred nama biće puna izazova, a dva velika nas očekuju već na proljeće, kažu u bijeljinskom klubu. Izgradnja terena sa vještačkom travom I postavljanje reflektora, u mnogome će doprijeniti I boljem radu omladisnke škole, a u Radniku se nadaju da će u godinama koje slijede, biti u mogućnosti da sami stvaraju igrački kadar. 

"Očekujemo da bi vještački teren već mogao u aprilu da bude u funkciji i da konačno možemo da se okrenemo omladinskoj školi. Da je dignemo nivo više i da iz omladinskog pogona crpimo djecu za prvi tim", kaže Nebojša Tomić, direktor FK Radnika.

Prvi dio priprema Radnik će obaviti u Bijeljini.  26. januara planirana je utakmica protiv Orašja, nakon čega će put Crne Gore na završni dio priprema. Sezona u Premijer ligi BiH bi trebalo da se nastavi 23. februara, kada će u Bijeljini gostovati Željezničar.