Vimbldon

Drama u pet setova i prolaz Tipsarevića u drugo kolo

  • 01.07.2019. 16:44

Sprski teniser Janko Tipsarević savladao je Jošihitu Nišioku sa 3-2 u setovima i plasirao se u drugo kolo Vimbldona.

Meč je počeo na isti način na koji se i završio, brejkom Janka Tipsarevića. U nastavku prvog seta više nije bilo iznenađenja i Janko je poslije 38 minuta poveo sa 1-0.

U drugom setu, Nišioka je odlično počeo osvojivši prvi gem, da bi već u drugom napravio brejk i poveo sa 2:0 u drugom periodu, a Tipsarević odmah poslije toga vratio brejk, pa ga potvrdio na svom servisu.

Oba tenisera su bila dovoljno pribrana da osvajaju gemove na svom servisu i većih potresa nije bilo, iako je Janko u devetom gemu propustio čak tri brejk lopte, da bi u 12. uspeo da spasi set loptu i produži meč, koji je u taj-brejku osvojio japanski teniser.

U trećem setu je Janko bio veoma dominantan i uz dva brejka došao do vođstva od 2-1 u setovima. Četvrti set nam je kao i drugi donio veliku dramu, čak tri brejka, od čega je dva napravio Nošioka, koji je sa 7:5 uspio da izjednači na 2-2.

Peti, odlučujući set, počeo je prilično mirno, pošto u prva četiri gema nije bilo iznenađenja, a u petom je Tipsarević spasio čak tri brejk lopte. Odmah u gemu broj šest, Tipsarević pravi brejk i otvara sebi vrata ka drugom kolu Vimbldona.

Brejk je na svom servisu potvrdio, pa je potom uspio da meč završio onako kako ga je i počeo – brejkom, koji mu je doneo plasman u narednu rundu Grend Slema u Londonu.

U drugom kolu, Janko Tipsarević će igrati protiv južnoafričkog tenisera Kevina Andersona, koji je prošle godine igrao u finalu Vimbldona.

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм