Prijateljski fudbalski meč

Borac i Olimpija igraju poslije 27 godina

  • 12.10.2018. 19:46

Poslije 27 godina Borac i Olimpija ukrstiće koplja. Meč je ovog puta prijateljskog tipa za razliku od posljednjeg sraza ovih klubova u okviru prvenstva Jugoslavije. Tada su slavili "crveno-plavi" koji su u ukupnom skoru uspješniji od slovenačkog.

Rezultata u ovakvim utakmicama nije u prvom planu, ali trenerima može poslužiti kao dobra provjera što je potvrdio strateg Borca Darko Vojvodić.

"Drago mi je što dolazi Olimpija i što ću vidjeti svog mentora Zorana Barišića. Biće dobra utakmice, bez rezultatskog imperativa. Daću prilku mladim igračima", rekao je Vojvodić. 

Banjalučani dobro guraju u svim takmičenjima. Borac je lider šampionata Republike Srpske, plasirao se u četvrtfinala Kupa BiH i Srpske. Meč protiv Olimpije biće izazov za prvotimce Borca da vide gdje su u ovom momentu.

"Čast je igrati protiv takve ekipa. Ovo je odlična prilika da se izmjerimo sa njima. Iako rezultat nije najbitniji, daćemo sve od sebe da dobijemo meč, jer u Banjaluci niko nije favorit protiv nas", rekao je fudbaler Borca Nikola Mojović. 

Vlasnik Olimpije je srpski biznismen Milan Mandarić koji je bio na čelu nekoliko evropskih klubova. Počeo je u Šarloi u Belgiji, pa preko Nice prešao na ostrvo gdje je najveće uspjehe pravio sa Portsmutom, a vodio je još Lester i Šefild venzdej, jedan od najstarijih svjetskih klubova. 
Donedavno je ekipu vodio srpski trener Ilija Stolica, a kapiten je bivši igrač Partizana Branko Ilić. Utakmica se igra sutra od 15 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.
 

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм