Borac gostuje u Mostaru na otvaranju kola

  • 05.03.2021. 12:34

Šestoplasirani Velež dočekuje večeras, u prvoj utakmici 21. kola Premijer lige BiH, banjalučki Borac, koji ima svega jedan bod više na tabeli.

Fudbalski klub Velež je na startu drugog dijela sezone odigrao 0:0 u Bijeljini protiv FK Radnik, dok je Borac tek u finišu uspio da slomije otpor sarajevskog Olimpika, postigavši dva gola u posljednjih desetak minuta.

Dva su problema sa kojima se suočavaju Banjalučani pred ovo gostovanje - mnogo je izostanaka, a ni tradicija nije na strani Borca, jer ako se gledaju svi mečevi dva kluba, pa i u bivšoj SFRЈ ligi, Borac je svega dva puta pobijedio ekipu Veleža u Mostaru, a od formiranja Premijer lige BiH nije niti jednom u 11 dvoboja, u kojima su uspjeli samo tri puta da ostanu neporaženi.

Druga stavka, koja ne ide na ruku Borcu je činjenica da će biti prilično oslabljeni, s obzirom na to da imaju čak četvoricu povrijeđenih igrača - Đorđe Milojević će morati na operaciju, a na listi povrijeđenih su i Marko Јovanović, Siniša Dujaković i Јovo Lukić, dok zbog kartona izostaje Ćorić, a srpsko-hrvatski tandem Meleg-Brtan je imao problema sa bolešću, pa je pitanje da li će uopšte zaigrati.

"Rođeni" takvih problema nemaju, tako da bi za Banjalučane i bod iz večerašnje utakmice bio "puna kapa".

U okviru Premijer liga BiH, 21. kolo, večeras u 18.00 časova igraju Velež i Borac, dok se sutra u 14.00 časova sastaju Tuzla siti i Željezničar, i Krupa i Široki Brijeg, a u 19.00 časova meč će odigrati Sarajevo i Zrinjski.

U nedjelju, 7. marta, u 18.00 časova biće odigran meč između fudbalskih kluba Radnik i Mladost, a u ponedjeljak, 8. marta, u 14.00 časova sastaju se Olimpik i Sloboda.

Kada se posmatra tabela, u vrhu je FK Sarajevo sa 46 bodova, Željezničar i Široki Brijeg po 37, Borac i Zrinjski po 35, Velež 34, Tuzla Siti 30, Sloboda 22, Mladost DK 19, Radnik 16, te Krupa i Olimpik po 13 bodova.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм