"Adria tour"

Bez turnira u Crnoj Gori: Organizator iz Zadra otkrio tajnu

  • 13.06.2020. 15:25

Ljubitelji tenisa u Crnoj Gori izgleda neće moći da vide najboljeg igrača svijeta ovog ljeta. Novak Đoković i njegov organizacioni tim planirao je da se 27. i 28. juna u Crnoj Gori održi treći turnir, nakon beogradskog i zadarskog. Petar Mirić iz organizacionog odbora turnira u Zadru, koji je na programu narednog vikenda, čuo je da je nadmetanje u Crnoj Gori – otkazano.

Ne otkriva detalje, ali imajući u vidu odluku crnogorskih vlasti da se putnici iz Srbije ne puštaju u tu zemlju zbog korona virusa, nije nemoguće da je informacija tačna.

Uz to, treba imati i političku situaciju u pomenutom komšiluku, gdje se ne smiruju strasti zbog spornog Zakona o slobodi vjeroispovesti, i gdje se ovih dana svaka stvar koja ima veze sa Srbijom "gleda pod posebnom lupom", moguće je i da je to jedan od razloga. 

Litije, kojima vjernici Srpske pravoslavne Crkve u Crnoj Gori izražavaju neslaganje sa pomenutim zakonom, kojim se predviđa preuzimanje sve crkvene imovine starije od 1918. godine, i dalje su zabranjene, a pod "zabranu okupljanja" mogao bi da se podvede i teniski turnir…

Sam Mirić je rekao sljedeće:

"U Zadar dolazi najbolji svjetski teniser koji će se uz pratnju naših najboljih igrača predstaviti publici. Ovaj "Adria tour" je ideja Novaka Đokovića. Beograd, Banjaluka, Zadar i Crna Gora, gdje je turnir, ipak, koliko mogu da čujem, otkazan", rekao je Petar Mirić, a prenose "Vijesti".

Što se Zadra tiče, tamo publika s nestrpljenjem očekuje mečeve Đokovića, Čilića, Ćorića…

"Napominjem da Đoković igra samo na velikim turnirima i gotovo ga je nemoguće vidjeti uživo negdje drugdje. Malo gradova sa tim može da se podiči i zato poseta mora da bude velika. Pozivam sve da dođu da pozdrave Đokovića i da na djelu vide majstorije velikana teniskog sporta", zaključio je Mirić.

"Adria tour" je počeo juče u Beogradu, a pored Đokovića od svjetskih asova, igraju Dominik Tim, Aleksandar Zverev i Grigor Dimitrov. U petak je potvrđeno da će se u Banjaluci održati turnir 3. i 4. jula.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм