ATV

Шта су рекли

Огласила се Међународна агенција за интегритет тениса о допинг контроли Ђоковића

  • 27.11.2023. 22:19

Пуно буре се дигло послије меча четвртфинала Дејвис купа између Србије и Велике Британије.

У Малаги се десио преседан када је од Новака Ђоковића затражена допинг контрола прије меча против Камерона Норија.

Британски медији су одмах ударили на српског тенисера оптужујући га да је одбио да се подвргне контроли, чак су неки тражили и да Ђоковић буде суспендован због тога.

Дејвис куп: Италија шампион, Србија пропустила шансу

Дејвис куп: Италија шампион, Србија пропустила шансу

Тако је бивши француски бициклиста Марк Мадио тражио казну за најбољег тенисера свијета.

Његова сународница Марион Бартоли, међутим, стала је у одбрану Новака и објаснила да британски медији пишу о теми о којој не знају довољно.

Тачку на овај случај ставила је Међународна агенција за интегритет тениса. Портпарол ове организације је објаснио процедуру која јасно говори да Ђоковић није прекршио никаква правила.

Бекер: Синеров наредни корак грен слем

Бекер: Синеров наредни корак грен слем

"Захваљујући формату тимског такмичења, укључујући и Дејвис куп, тимови могу да буду информисани да су изабрани за тестирање прије старта мечева и да могу да обезбиједе узорке када су спремни. Од момента обавјештавања и давања узорка, они су мотрени од стране члана анти-допинг тима. Не мијења ништа да ли се то ради прије или послије меча, поготово што је послије мечева важнија концентрација урина", рекао је портпарол агенције, преноси Пинк.

Ђоковић, дакле, није одбио тест како су тврдили британски медији. Играчи имају избор да ураде тест прије или послије меча, а Новак је то урадио послије. Тако је на овај случај стављена тачка.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм