ATV

Najbolji teniser svijeta

Đoković: Ovo ću reći prvi put o meču s Federerom

 • Izvor: Agencije
 • 15.09.2023. 10:22

Novak Đoković je poslije duže od decenije prvi put progovorio o meču koji se i dalje pamti.

Te 2011. godine lansirao se Đoković u tenisku orbitu, prvi put postao prvi na ATP listi i krenuo u serijama da osvaja Gren slemove. Na posljednjem Gren slemu sezone napravio je pravo čudo.

Savladao je Konora Nilanda, Karlosa Berloka, Nikolaja Davidenka, Aleksa Dolgopolova i Janka Tipsarevića, a onda je na red došao Rodžer Federer.

Uzeo je prva dva seta u polufinalu, imao dvije meč lopte, ali je na kraju bilo 6:7, 4:6, 6:3, 6:2,7:5. Na servis rivala, morao je da brani dvije meč lopte, a Novak je tačno znao kako.


Šmit priznao: Opozicija tražila da uklonim Dodika

Šmit priznao: Opozicija tražila da uklonim Dodika

"Očekivao sam da će da servira široko. Ne znam zašto, vjerovatno ću ovo prvi put reći, ali osjećao sam da je to njegov izbor servisa protiv mene kada igramo u bitnim momentima. Rekao sam sebi: 'Ako servira ovdje udariću je, biću u dobroj poziciji... Što sam i uradio.' Jedan ili dva udarca mogu da promijene cijeli meč!", ispričao je sada Džonu Mekinrou Novak. 

U finalu je u četiri seta pao Rafael Nadal i svijet je znao da se stvara novi teniski superstar.

Vjerovatno niko nije tada vjerovao da će taj momak iz Srbije biti najbolji ikada, ali deceniju kasnije je svima zapušio usta i dokazao da to i definitivno jeste.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Lovački saveti

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina