Показали напредак

Ватерполисти Србије из Б дивизије започињу Европско првенство: Ово су њихови ривали

  • Извор: Телеграф
  • 14.09.2023. 23:00

Ватерполо репрезентација Србије је у уторак сазнала имена три ривала у оквиру групне фазе Европског првенства 2024. године.

За разлику од свих претходних издања, изабраници Уроша Стевановића такмичење ће започети у Б дивизији, али не треба превише очајавати јер на Свјетском првенству показан напредак.

Ривали нашег тима биће Немачка, Израел и Малта. Прво мјесто је приоритет, а онда су потенцијални ривали у осмини финала Хрватска, Црна Гора или Француска.

Селектор Стевановић је у изјави истакао да посао неће бити нимало лак.

- Јасно је да у овој групи морамо да будемо први, онда нас сигурно чека тешка осмина финала за повратак међу осам најбољих у Европи. То могу да буду Хрватска или Црна Гора којима би тај меч био квалификациони за СП у Дохи односно и посљедња шанса за Олимпијске игре или Француска која је Свјетско првенство завршила на шестом мјесту, боље пласирана од обе репрезентације - истакао је Стевановић, уз додатак да ће због слабије групе форму темпирати кроз пријатељске мечеве.

Европско првенство одржава се у Нетањи у Израелу, а трајаће од 3. до 16. јануара.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм