Џудо

Спортски хљеб са седам кора Николе Пљеваљчића: Прекоокеански брод умјесто Татамија

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2023. 20:18

Јуче освајање златне медаље на Свјетском купу, а већ сутра кофери под руке и у потрагу за егзистенцијом, коју не може да оствари само на татамију.

Никола Пљеваљчић још један је примјер тешке борбе коју индивидуални спортски воде на овдашњим просторима.  Члан Џудо клуба Рандори је освајањем злата на Свјетском купу у Сарајеву остварио најбољи резултат од оснивања Џудо Савеза Српске, али умјесто у сали, наредних шест мјесеци проводиће на прекоокеанском броду. Минулог викенда показао је неспорну класу, редом је рушио борце из Србије, Бугарске и Велике Британије, а све борбе завршене су ипоном. 

"Круна каријере, доста пута је измицала та медаља. Дуго сам се трудио. Доста пута ми је одличје измицало за милисекунд, секунд. Већ три пута сам губио, али овај пут сам успио да се изборим и то за најсјајније одличје. Мени је циљ била медаља, али кад сам већ дошао у финале зашто се не бих потрудио да одем до краја. Стварно је тако и било. Уз Божију помоћ финале је прошло лагано, било је добро бацање, и на крају радовање", рекао је Пљеваљчић. 

Ово је највећи успјех момка који је прве кораке направио уз шампиона свјетског гласа Немању Мајдова. Све под будним оком тренера Љубише Мајдова, који се нада већој подршци успјешним момцима. 

"Ти момци тренирају већ 14 или 15 година, укључујући Немању, Стефана, Николу и све момке. Они тренирају толике године и сада је вријеме када се беру ти резултати. Џудо није спорт гдје можеш да направиш спортисту за годину, двије или три. То је мукотрпан процес који може да траје и десет година. Уколико се не крене већ у пионирима онда је касно", изјавио је Љубиша Мајдов. 

Велику подршку Николу пружио је и његов клупски колега Стефан. 

"Освојити злато на такмичењу које се бодује за олимпијску ранг листу је потврда да је то професионални ниво, свјетска класа. Никола је имао три меча и сва три меча је добио максималним учинком. Дигао је публику на ноге и показао да је свјетска класа", поручио је Стефан Мајдов. 

А када се поново врати у „радионицу свјетских шампиона“, Николу ће сачекати раширених руку, како би заједно кренули у нове походе на најсјајнија одличја. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм