ATV

Завод за медицину рада и спорта

Сјајне вијести за све спортисте из Српске!

  • Извор: Глас Српске
  • 12.02.2024. 13:38

Завод за медицину рада и спорта Републике Српске, у настојању да обезбиједи што бољу здравствену заштиту спортиста и рекреативаца Српске, почео је да пружа нову најсавременију услугу за анализу тјелесног састава, која је од изузетног значаја нарочито за професионалне спортисте.

Наиме, у Служби медицине спорта набављен је уређај најновије генерације „ИнБоди Аналајзер 770“ који омогућава свеобухватну анализу скелетне мускулатуре и масти (укупне и по сегментима), екстрацелуларне и интрацелуларне воде, минерала и протеина у организму, помажући спортистима да боље разумију своје физичко стање и оптимизују своје тренинге.

Такође, по завршеном одређивању тјелесног састава, специјалиста медицине спорта анализира добијене резултате и препоручује спортистима, као и рекреативцима, режим тренинга, исхране и хидрације.

Ова анализа, коју користе врхунски спортисти широм свијета, пружа детаљни увид у тјелесни састав и може бити драгоцјен алат за унапрјеђење спортских перформанси.

Дакле, спортистима и рекреативцима у Републици Српској сада су у Заводу за медицину рада и спорта доступне услуге које користе и врхунски свјетски спортисти.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм