ATV

Sve prštalo u borbi za trofej

Rukomet: "Ivo Andrić" novi šampion banjalučke školske lige

  • Извор: АТВ
  • 22.11.2022. 19:41

Dok se sa tribina "Borika" orila navijačka pjesma, na terenu je sve prštalo u borbi za trofej izmedju ekipa Osnovnih škola "Ivo Andrić" i "Aleksa Šantić". Nakon pola sata igre, rezultat je bio neriješen, pa je odluka o šampionu pala nakon izvodjenje sedmeraca. S prvim promašajem "Šantićevaca" stigla je i kazna, pa je Novak Petrović pogodio za veliko slavlje svojih vršanjaka iz školske klupe.

"Utisci su fenomenalni. Borili smo se do samog kraja  i nakon serije penala učinili smo nemoguće. Pokazali smo da smo zaslužili prvo mjesto", rekao je Novak Petrović, učenik OS "Ivo Andrić".

Novak ima motiv više da se nastavi baviti rukometom. Brat mu Nikša već je postao prvotimac banjalučkog Borac, pa je najboljem rukometašu među školarcima cilj da mu stane uz rame. 

"Ja se nadam da hoću. Nije da sam nešto opterećen sa tim. Igram kako znam i šta bude-biće. Rukomet treniram već osam godina, a priznanje za najboljeg lige školske lige mi znači na indivudalnom nivou. Ipak, ništa to ne bi bilo moguće bez mojih saigrača", rekao je Novak.

Poraz u finalu bio je jedini, nakon osam pobjede, za školarce iz "Alekse Šantića" koje je predvodio najbolji strijelac takmičenja Nemanja Stupar.

"Prisutno je razočaranje. Još uvijek sam pod utiskom. Oni su ušli u utakmicu sa 300 odsto, a mi sa malo manje i to je presudilo. Čestitam im na pobjedi" rekao je Nemanja Stupar, učenik OS "Aleksa Šantić".

Druga sezona školske lige bolja nego prva, složni su svi akteri, od učenika do nastavnika.

"Ovo je praznik za djecu. Ta njihova emocija i sreća ne može da se kupi. Kada vidimo njihova nasmijana lica onda je jasno da je takmičenje pun pogodak." kaže Davorin Zrnić, koordinator BEMA rukometne školske lige.

Osnovna škola Ivo Andrić tako je još jednom, u Banjaluci, opravdala epitet "rukometne", kojom se diči decenijama unazad. Ipak, od rezultata, važnije je da su svi školarci koji su se našli na terenu i tribinama, uživali u rukometu, a nove utakmice, u ovom takmičenju, čekaju ih već naredne godine.Тагови: