ATV

Atletika

Reprezentacija Republike Srpske najbolja u Kraljevu

  • Izvor: ATV
  • 18.09.2023. 19:24

Atletska reprezentacija Republike Srpske ostvarila je veliki uspjeh u Kraljevu. Osvojeno je prvo mjesto na Svesrpskom kupu u snažnoj konkurenciji. Sjajni pojedinačni nastupi i zajedništvo unutar tima vodili su Republiku Srpsku do prvog mjesta ispred Vojvodine, a presudne bodove donijela je štafeta. Ponosni na ovaj rezultat su Jovan Rosić i Luka Ivičić.

"Želim da čestitam svim takmičarima moje ekipe koji su se trudili i dali sve od sebe da dođemo do ovog cilja," ističe Jovan Rosić.

"Prije svega jedan veliki uspjeh za Atletski savez Republike Srpske. Meni je drago što sam putem ovog takmičenja konačno imao priliku da predstavljam Republiku Srpsku na nekom atletskom takmičenju. Ostvarili smo jedan ogroman uspjeh zato što smo bili prvi u izuzetno jakoj konkurenciji, a svi znamo na kakvom nivou je atletika u Srbiji i kakve oni uslove imaju u poređenju sa nama. Mi smo se pojavili tamo odgovorno, veoma ozbiljno i napravili smo jedan veliki uspjeh," poručuje Luka Ivičić.

Ideja Svesrpskom kupa je da slavi zajedništvo, a predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić hvali organizatora u Kraljevu. Sve je proteklo u vrhunskim uslovima, a i ovaj rezultat je potvrda da se dobar rad isplati uprkos brojnim problemima.

"Ogroman je uspjeh ako se uzmu u obzir uslovi u kojim funkcionišemo. Znamo koliko Srbija ulaže, kakvi su njihovi budžeti i samo ulaganje u atletiku je na visokom nivou. Srbija već spada u red visokorazvijenih atletskih zemalja u poređenju sa nama, gdje smo mi još u nekoj početnoj fazi. Ovaj uspjeh je ogroman," kaže Duško Ivičić.

Rezultati u ovoj godini su na ponos atletike u Republici Srpskoj. Zadovoljni do sada urađenim su Rosić i Ivičić. Ipak, žele još veće stvari i najavljuju da će u budućnosti biti još bolji.

"Ova sezona mi je bila jedna od boljih sezona, ostvario sam tri rekorda Republike Srpske i imam plan sada u dvorani da popravim sve te rekorde, te da oborim rekord Republike Srpske na otvorenom koji je star već deset godina," poručuje Rosić.

"U bližoj budućnosti me očekuje ponovo Prvenstvo balkana, na kojem se da ću ostvariti još bolji rezultat u odnosu na ovu godinu kada sam zauzeo peto mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji. Pored toga, očekuje me i državno prvenstvo BiH sljedeće godine, a za dvije godine Еvropsko prvenstvo za mlađe seniore gdje se nadam da ću isto predstavljati BiH i izboriti svoj nastup u reprezentaciji," ističe Ivičić.

Nadaju se i u Atletskom savezu da će kraljica sportova dobiti bolji status i veću podrške šire zajednice i institucija, a da bi ovaj rezultat mogao da bude zamajac za to. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: