Атлетика

Репрезентација Републике Српске најбоља у Краљеву

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2023. 19:24

Атлетска репрезентација Републике Српске остварила је велики успјех у Краљеву. Освојено је прво мјесто на Свесрпском купу у снажној конкуренцији. Сјајни појединачни наступи и заједништво унутар тима водили су Републику Српску до првог мјеста испред Војводине, а пресудне бодове донијела је штафета. Поносни на овај резултат су Јован Росић и Лука Ивичић.

"Желим да честитам свим такмичарима моје екипе који су се трудили и дали све од себе да дођемо до овог циља," истиче Јован Росић.

"Прије свега један велики успјех за Атлетски савез Републике Српске. Мени је драго што сам путем овог такмичења коначно имао прилику да представљам Републику Српску на неком атлетском такмичењу. Остварили смо један огроман успјех зато што смо били први у изузетно јакој конкуренцији, а сви знамо на каквом нивоу је атлетика у Србији и какве они услове имају у поређењу са нама. Ми смо се појавили тамо одговорно, веома озбиљно и направили смо један велики успјех," поручује Лука Ивичић.

Идеја Свесрпском купа је да слави заједништво, а предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић хвали организатора у Краљеву. Све је протекло у врхунским условима, а и овај резултат је потврда да се добар рад исплати упркос бројним проблемима.

"Огроман је успјех ако се узму у обзир услови у којим функционишемо. Знамо колико Србија улаже, какви су њихови буџети и само улагање у атлетику је на високом нивоу. Србија већ спада у ред високоразвијених атлетских земаља у поређењу са нама, гдје смо ми још у некој почетној фази. Овај успјех је огроман," каже Душко Ивичић.

Резултати у овој години су на понос атлетике у Републици Српској. Задовољни до сада урађеним су Росић и Ивичић. Ипак, желе још веће ствари и најављују да ће у будућности бити још бољи.

"Ова сезона ми је била једна од бољих сезона, остварио сам три рекорда Републике Српске и имам план сада у дворани да поправим све те рекорде, те да оборим рекорд Републике Српске на отвореном који је стар већ десет година," поручује Росић.

"У ближој будућности ме очекује поново Првенство балкана, на којем се да ћу остварити још бољи резултат у односу на ову годину када сам заузео пето мјесто у изузетно јакој конкуренцији. Поред тога, очекује ме и државно првенство БиХ сљедеће године, а за двије године Европско првенство за млађе сениоре гдје се надам да ћу исто представљати БиХ и изборити свој наступ у репрезентацији," истиче Ивичић.

Надају се и у Атлетском савезу да ће краљица спортова добити бољи статус и већу подршке шире заједнице и институција, а да би овај резултат могао да буде замајац за то. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм