ATV

Капитен одбојкашица Србије

Огњеновић: Најбољи смо кад је најтеже

  • Извор: Б92
  • 24.09.2023. 11:27

Маја Огњеновић, капитен одбојкашке репрезентације Србије, анализиралa је протекли циклус, окончан пласманом на Олимпијске игре.

Србија није успjела да обезбиједи финални турнир Лиге нација, потом је освојила сребро на Европском првенству, да би на крају у Кини обезбиједила пласман на Игре у Паризу.

"Знали смо да ћемо имати изузетно напорну репрезентативну сезону. Акценат је на почетку љета био на Лиги нација, нажалост нисмо се квалификовале на финални турнир, али било је објективних околности због којих се то догодило. Онда смо имале припреме за Европско првенство, по ко зна који пут је свака од нас играла на том такмичењу. Имајући у виду да смо играле финале, то довољно говори о квалитету и јачини овог тима. Нажалост, изгубиле смо у финалу, али то не може да се сматра неуспјехом јер смо изгубиле од противника који је био достојан титуле. Кроз само пар дана нас је очекивао квалификациони турнир, можда и најважније такмичење ове сезоне", рекла је Огњеновић и додала:

"Сваки тренер долази са својом визијом и циљевима. Знам да је Ђовани желио да играмо и финални турнир Лиге нација. Онда Европско првенство. Свакако није то било испуњење наших снова, јер смо жељеле злато. И онда када смо биле на ивици снаге, знале смо да овај турнир изискује максималан фокус и апсолутну концентрацију да би се очекивани резултат догодио", рекла је Огњеновићева. 

Србија је коло прије краја осигурала пласман на Олимпијске игре.

"Турнир је био напоран, седам утакмица у девет дана, уз то и непопуларни термини - три меча смо играле у 10 ујутру. Осим Мексика, ниједна екипа овдје није била за потцјењивање. И не могу да кажем да је свака од учесница могла да буде конкурентна у смислу одласка на Олимпијске игре, али ту смо биле Доминикана, Кина, Холандија, ми... Украјина је показала да може много и Канада, која је у узлазној путањи. Било је напорно, али опет наша жеља и побједнички менталитет су на крају побиједили", закључила је Огњеновићева. 

Пратите нас и путем Вибера