Priprema za dva velika takmičenja

Kajakaš Dušan Mačkić pun optimizma podiže formu za velika očekivanja

 • Извор: АТВ
 • 28.03.2023. 19:40

Pun elana i orniji nego ikad Dušan Mačkić uveliko se priprema za dva velika takmičenja koja ga očekuju ove godine. Član Kajak kanu kluba Vrbas prvo će u maju put Sjeverne Makedonije na Evropsko seniorsko prvenstvo, a onda u julu odlazi u Češku na Svjetski šampionat za takmičare do 23 godine. Upravo ovdje će pokušati da ostvari istorijski rezultat, a ako se po jutru dan poznaje, trenutna forma garantuje najviše domete.

"Mislim da će samo sportisti razumjeti koliko znači kada se osjećate puno bolje nego ranijih godina u određeno doba godine. U toku mi je pripremni ciklus i sa sigurnošću mogu da kažem da sam se osjećao bolje nego prije dvije godine na vrhuncu sezone. To je veliki vjetar u leđa, jer do trke ima još dva mjeseca i znate da još imate prostora da napredujete", rekao je Mačkić. 

Pripreme su počele još oktobra prošle godine, a onda je ove uslijedio odlazak u Španiju, gdje je Dušan imao priliku da trenira sa šestostrukim svjetskim prvakom Nejcom Žnidarčićem. Ovakvo iskustvo je kaže, bilo neprocjenjivo. 

"To mi je bio najveći vjetar u leđa u dosadašnjoj karijeri. Kada imate priliku da mjesec dana trenirate sa jednim takvim čovjekom, to jednostavno probudi neku novu želju u vama. Vidite gdje se nalazite u odnosu na čovjeka koji je aktuelni svjetski šampion i ove godine napada svjetsku titulu kojom bi postao najbolji kajakaš svih vremena", izjavio je Mačkić. 

Mačkić se svojim rezultatima odavno izborio za status jednog od najboljih mladih kajakaša planete, a prošle godine evropska medalja na Vrbasu izmakla mu je za svega tri stotinke. Zato je sada riješen da osvoji ono što je napornim i predanim radom itekako zaslužio. 


Тагови:
 • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''Серија: Ел Чапо (16+)

 • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

  Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

 • 23:45 Ноћни програм

  Ноћни програм