Хамилтон се огласио први пут од преласка у Ферари: Ово је био мој д‌јечачки сан

 • 03.02.2024. 22:13

Британска звијезда Луис Хамилтон се огласио први пут откако је његов прелазак из Мерцедеса у Ферари озваничен.

Он се обратио на друштвеним мрежама и захвалио навијачима и њемачком тиму на сарадњи. 

Хамилтон је поручио да је преласком у редове Ферарија остварио свој д‌јечачки сан.

"Ово је било лудих неколико дана испуњених читавим спектром емоција. Али, као што знате, послије невјероватних 11 година у Мерцедесовом тиму вријеме је да почнем ново поглавље у животу и да се од 2025. придружим Ферарију. Осјећам се сретно пошто сам са Мерцедесом урадио ствари о којима сам само могао да маштам као клинац, а да сада имам шансу да испуним још један д‌јечачки сан. Вожњу у Фераријевом црвеном болиду",  написао је Хамилтон.

Рекао је да он велики дио мог живота откако је имао 13 година, па је ова одлука била једна од најтежих које је икада морао да донесе.

Званично: Хамилтон у Ферарију!

Званично: Хамилтон у Ферарију!

"Невјероватно сам поносан на оно што смо заједно постигли, захвалан на раду и посвећености свих са којима сам радио током година и наравно Тоту Волфу на његовом пријатељству, усмјеравању и лидерству. Заједно смо освајали титуле, обарали рекорде и постали најуспјешнији партнерски тим у хисторији Формуле 1. Наравно, не могу да заборавим ни Никија Лауду, који је био велика подршка и још увијек ми фали сваког дана", додао је Хамилтон.

Британски возач се није заборавио захвалити свима осталима у Мерцедесу, нагласивши да је вријеме за нове изазове и скок у непознато.

"Знам да неки људи не разумију ово у овом тренутку, али је ово био прави потез кад сам долазио у Мерцедес и имам осјећај да је прави потез и сада. Узбуђен сам због нове прилике и онога што можемо да урадимо заједно. За сада још увијек не мислим о 2025. јер је мој фокус на долазећој сезони са Мерцедесом и имам више мотива него икада, у бољој сам физичкој форми и фокусиранији сам да помогнем тиму да побиједи још једном. Зато сам сто посто посвећен послу који морам да завршим и ријешен да на најбољи начин завршим партнерство са овим тимом", рекао је Хамилтон.

Ферари је посљедњи пут био првак 2007. године када је то пошло за руком Кимију Раиконену, а у поретку су славили 2008. године. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.