Тема дана

Шампионска сезона ФК Борац - остао још један корак

 • Извор: АТВ
 • 21.05.2024. 20:30

Борац шампион. Трећи пут у клупској историји пехар намијењен најбољем у БиХ стигао је у Бањалуку. Ове године "црвено-плави“ коло прије краја дошли су до првог од потенцијално два трофеја, а пут је био све само не лак.

Доста тога прошли су изабраници Винка Мариновића, још од европских утакмица са Аустријом средином прошлог љета, које сада изгледају као давна прошлост, па све до тријумфа против Игмана јуче. На крају напоран рад и труд су се исплатили, па ће Борац тако поново у квалификације за Лигу шампиона. 

Један од најзаслужнијих за то је засигурно Давид Вуковић. Поред Европе "црвено-плави“ овог прољећа добили су новог љубимца публике. Момак који ће у децембру напунити тек 21 годину без страха се ухватио у коштац са много искуснијим од себе, а гол са стадиона Под Бијелим Бријегом, као и онај са Кошева дуго ће да се памте и препричавају. 

Награда за добре игре стигла је прије неколико дана када је стигао и позив за пријатељске утакмице селекције БиХ против Енглеске и Италије. Доказ је то доброг рада у Платоновој са младим фудбалерима, од којих је своју улогу у шампионском походу имао и Давид Чавић. Поред Вуковића, такође некада јуниорски шампион БиХ сматра да је Борац ове сезоне показао велику класу и да је успјех у шампионату још једна потврда да "црвено-плави" у својим редовима имају велики квалитет. 

Борчева сезона је почела поразом од Жељезничара, али је екипа врло брзо показала карактер и започела низ непобједивости који је, у свим такмичењима, трајао пуних 26 утакмица. Чавић поручује да су момци, од првог до посљедњег, у сваком тренутку показивали заједништво и гурали један другог ка циљу који је на крају и остварен.  

Борчева екипа је спој младости и искуства, а када се све уклопи у цјелину онда је резултат неизбјежан. Александар Субић доста тога прегурао је у својој каријери. Освајање трофеја у дресу најдражег клуба је, каже, неописив осјећај, а нада се да "црвено-плави“ и наредних сезона могу до највиших циљева и освајања нових титула. 

Са 11 голова предводио је листу стријелаца шампиона БиХ ове сезоне. Јово Лукић други пут у каријери је освојио титулу у "црвено-плавом“ дресу, а након посљедњег судијског звиждука тешко је проналазио ријечи. Као и сви прешао је дуг пут, али је осјећај након посљедњег судијског звиждука био неописив.

Велику улогу на оба краја терена у шампионском походу ове сезоне дефинитивно је имао Зоран Квржић. Доласком искусног фудбалера "црвено-плави“ добили су на искуству, а некадашњи фудбалер Ријеке каже да је испунио циљ. 

А да би славље било употпуњено потребно је направити још један корак. Борац у четвртак има прилику да први пут у клупској историји у клупске витрине донесе и дуплу круну, а оптимизам пред реванш са Зрињским, поготово послије освајања титуле, не напушта изабранике Винка Мариновића. Заостатак од једног гола је и те како достижан, па је "црвено-плавима“ за два дана у мислима само побједа и најљепши могући завршетак сезоне. 

Борац и Зрињски играју у четвртак од 18 часова. "Племићи“ су у досадашњем току сезоне када су међусобни мечеви у питању, славили два пута, док је једном било неријешено, а једном је славио Борац. Гол Марија Ћужеа раздвојио је два тима у Мостару прије 15 дана, али "црвено-плави“ уз хук са трибина вјерују у преокрет. По завршетку утакмице слиједи заслужени одмор који неће трајати дуго с обзиром да ће припреме за нову сезону и европске квалификације почети веома брзо. Жријеб првог кола квалификација за Лигу шампиона обавиће се 18. јуна.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:43 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.