Почиње 14. јуна

Ово је списак репрезентације Србије за ЕУРО: Пикси изненадио све

  • Извор: Телеграф
  • 18.05.2024. 13:56

Шири списак фудбалске репрезентације Србије пред Европско првенство у Њемачкој које се одржава од 14. јуна до 14. јула објављен је у суботу и на њему је било неколико изненађујућих имена.

Још прије неколико дана Фудбалски савез Србије га је званично послао Европској фудбалској асоцијацији (УЕФА) а селектор Драган Стојковић Пикси је у међувремену обишао неколико утакмица Суперлиге Србије и држао имена у тајности.

Јасно да ће се нека нова имена борити за дрес репрезентације, па је ту неколико изненађења и играча из домаће лиге! Ту је било мјеста за голмана Партизана Александра Јовановића баш као и Самеда Баждара, Немању Стојића и Александра Ћирковића из ТСЦ-а, као и Срђана Мијаиловића и Уроша Спајића из Звезде, односно Михаила Ивановића из Војводине. Неки од њих већ имају наступе за национални тим, али су играчи екипа из Новог Сада и Крагујевца свакако велика изненађења, пише Телеграф.

Ту су и повратник у национални тим Вељко Бирманчевић, као и млади дефанзивац Милана Јан Карло Симић.

Комплетан списак:

Голмани: Вања Милинковић Савић, Предраг Рајковић, Ђорђе Петровић, Александар Јовановић

Одбрана: Страхиња Павловић, Никола Миленковић, Милош Вељковић, Срђан Бабић, Урош Спајић, Страхиња Ераковић, Немања Стојић, Јан Карло Симић

Средина терена: Саша Лукић, Немања Гудељ, Немања Максимовић, Иван Илић, Саша Здјелар, Срђан Мијаиловић, Сергеј Милинковић Савић, Душан Тадић (капитен), Александар Ћирковић, Лазар Самарџић, Вељко Бирманчевић, Филип Костић, Филип Младеновић, Матија Глушчевић, Андрија Живковић, Мијат Гаћиновић, Немања Радоњић

Нападачи: Александар Митровић, Душан Влаховић, Лука Јовић, Петар Ратков, Михаило Ивановић, Самед Баждар

Србија се налази у групи заједно са Енглеском, Данском и Словенијом, а за пролаз у осмину финала потребно је бити на прве две позиције, или једна од четири најбоље трећепласиране репрезентације.

Пратите нас и путем Вибера