ATV

Предсједник Владе Републике Српске

Вишковић: Приоритет Владе Српске - константно побољшање положаја радника

  • Извор: АТВ
  • 27.11.2023. 14:47

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је приоритет Владе константно побољшање положаја радника, те да ће нови буџет томе допринијети.

Вишковић је одржао данас у Бањалуци састанак са представницима Савеза синдиката Републике Српске, у оквиру консултација са социјалним партнерима о изради буџета за 2024. годину.

На састанку је разговарано о тренутној економској ситуацији, економским реформама, као и о износу најниже плате у Републици Српској.

"Брига о породицама заробљених и погинулих бораца и несталих цивила је у сталном фокусу Владе"

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић истакла је значај заштите права радника, као и начине како побољшати законе који регулишу ову област, те начине унапређења заштите здравља радника.

Током разговора једна од тема била је и усклађивање платних коефицијената за запослене у култури и образовању, у односу друге запослене чија се плата исплаћује из буџета.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм