Предсједник Владе Републике Српске

Вишковић: Порука Додику да му није мјесто у монтираном процесу

  • Извор: СРНА
  • 20.11.2023. 22:06

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да окупљени на вечерашњем скупу "Бранимо Српску" у Источном Сарајеву шаљу јасну поруку да предсједнику Српске Милораду Додику није мјесто у монтираном процесу и захтијевају од њега да се не појављује на суду да га не би понижавали.

Према његовим ријечима, са скупа у Источном Сарајеву шаље се и порука онима који се боје јединства народа Републике Српске.

Наводећи да се Додику суди само зато што је радио свој уставом прописан посао, Вишковић је констатовао да је обавеза предсједника Српске, ма ко у том моменту био на тој функцији, да потпише указ о проглашењу закона који је усвојила Народна скупштина.

"И онда се организује историјски невјероватно, правно немогуће суђење у року од 15 дана, проведе се истражни поступак, организује главни претрес и закаже расправа. То је политички суд, тамо је тужилац Бошњак, судија Бошњак, а ми срби смо кроз историју научили шта значи `кадија те тужи, кадија те суди`", додао је Вишковић.

Према његовим ријечима, пресуда се већ зна и зато је овај скуп прилика да се од окупљених чује да се неће дозволити понижавање институција Српске.

Јасна порука са скупа

Јасна порука са скупа "Бранимо Српску" у Источном Новом Сарајеву: Не смијемо изневјерити нашу Републику

"Ми смо способни да штитимо и наше институције, али и да штитимо нашег предсједника. Он је данас Милорад Додик, сутра ће бити неко други", поручио је Вишковић.

Он је констатовао да једном када се уништи институција, нема њеног враћања, уништена је за сва времена.

"А ако уништите институцију предсједника Републике Српске, онда више немате ни Републику Српску. Зато бранимо Републику Српку, бранимо наше институције", истакао је Вишковић.

Предсједник Владе Републике Српске поручио је да се без уважавања српског народа не може градити БиХ.

"Ако желите БиХ, у њој мора бити мјеста за Србе. У противном ми у таквој БиХ не желимо да живимо. Немојте нас тјерати из БиХ, али ако будете баш инсистирали да идемо из БиХ, онда хвала вам на томе, ми имамо своју Републику Српску и остаћемо у њој, а то је наш грунт, наша очевина и наша држава", закључио је Вишковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм